CNBC: Δείχνουν την έξοδο στον πρόεδρο της Merrill Lynch

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 17:02
UPD:17:15

Εντός του Σαββατοκύριακου εκτιμά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Merrill Lynch Σταν Ο’ Νιλ ότι θα του ζητηθεί να υποβάλει την παραίτησή του, όπως μετέδωσε σήμερα η τηλεόραση του CNBC. Εκπρόσωπος της Merrill Lynch αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία.

Η μετοχή της εταιρείας στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημειώνει άνοδο κατά 6,6% φθάνοντας τα 64,9 δολάρια. Σημειώνεται ότι η εν λόγω μετοχή από την αρχή του έτους καταγράφει συνολικές απώλειες της τάξεως του 35%.

Η αποπομπή του Σταν Ο΄ Νιλ ήταν για πολλούς αναμενόμενη ύστερα από τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Merrill Lynch για το τρίτο τρίμηνο.

Πιο συγκεκριμένα, η Merrill Lynch ανακοίνωσε για πρώτη φορά ύστερα από έξι χρόνια υποχώρηση των κερδών της επικαλούμενη υποβάθμιση της αξίας ενεργητικού της, συνδεδεμένου με ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια, ύψους 7,9 δισ. δολαρίων. Αναλυτικότερα, η αμερικανική τράπεζα εμφάνισε στο τρίτο τρίμηνο του έτους ζημίες ύψους 2,3 δισ. δολαρίων ή 2,85 δολάρια ανά μετοχή - μεγαλύτερων απ' ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές - έναντι κερδών ύψους 3 δισ. δολαρίων την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Παράλληλα τα έσοδά της υποχώρησαν κατά 94% στα 577 εκατομμύρια δολάρια, καθώς οι ζημίες στη μονάδα διαχείρισης σταθερού εισοδήματος αντιστάθμισαν των κέρδη των υπόλοιπων κλάδων.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα είχε εκτιμήσει στις 5 Οκτωβρίου ότι οι ζημίες της θα περιορίζονταν στα 50 σεντς ανά μετοχή. Η αδυναμία της αυτή να υπολογίσει τα οικονομικά μεγέθη της θεωρήθηκε αδυναμία του διευθύνοντος συμβούλου της, Σταν Ο'Νιλ να αποτιμήσει το μέγεθος της κρίσης στις πιστωτικές αγορές τον περασμένο Ιούλιο.

Οι ζημίες που εμφάνισε η Merrill Lynch είναι οι μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί στην ιστορία της τράπεζας. Στο πλαίσιο αυτό η Standard & Poor's υποβάθμισε την επενδυτική της αξιολόγηση για την αμερικανική τράπεζα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα