O Covid19 «ματώνει» πάλι τα χρηματιστήρια

Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 13:48
UPD:13:53
REUTERS/LUCAS JACKSON

Βαθύ κόκκινο δείχνουν και πάλι τα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με αποτέλεσμα να χάνονται τα όποια μικρά κέρδη είχαν διασφαλιστεί μέσα στην εβδομάδα. Ο Απρίλιος θα είναι ένας εξαιρετικά δύσκολος μήνας για την ήπειρο στη μάχη της κατά του Covid19 και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και οι επενδυτές. Αρνητικό το κλίμα και στο Χ.Α. που νωρίτερα προσπαθούσε να αντισταθεί. 

Στις 13:35 ώρα Ελλάδος ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση 0,8% με τις ασφαλιστικές να δέχονται σφυροκόπημα. Ο κλάδος τους υποχωρεί 3% καθώς η αρμοδια ρυθμιστική αρχή της Ε.Ε. τους έδωσε εντολή να παγώσουν επαναγορές μετοχών και καταβολή μερισμάτων προκειμένου να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους. 

Από την άλλη το εμπόριο προσπαθεί να ανακάμψει με οδηγό την H&M. H μετοχή της κάνει άλμα 7% παρά το γεγονός ότι η εταιρεία (που έχει χάσει το 40% της κεφαλαιοποίησής της από τον Ιανουάριο) ανακοίνωσε βουτιά 46% στις πωλήσεις Μαρτίου. Οι επενδυτές επικροτούν το σχέδιό της για ενίσχυση του μαξιλαριού ρευστότητας και μείωση των λειτουργικών εξόδων.

Ανά την Ευρώπη στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 1,2%. Ανάλογη πτώση καταγράφουν ο CAC 40 στο Παρίσι και ο FTSE MIB στο Μιλάνο. Πιο περιορισμένες (0,4%) είναι οι απώλειες για τον DAX στη Φραγκφούρτη. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί μόλις 0,25% στις 540 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διατηρείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τράπεζες με απώλειες σχεδόν 1,9%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα