Energean: Eντός χρονοδιαγράμματος οι εργασίες στο κοίτασμα Καρίς του Ισραήλ

Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 11:25
UPD:11:25

Την αναχώρηση από το ναυπηγείο της COSCO στo Zhoushan της Κίνας της πλωτής μονάδας επεξεργασίας της Energean Power (FPSO) που προορίζεται για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων στη θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ ανακοίνωσε η Energean.

Η μονάδα πρόκειται να εγκατασταθεί στη θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ για την επεξεργασία και διοχέτευση στην τοπική και σε περιφερειακές αγορές του φυσικού αερίου από το κοίτασμα Καρίς.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Energean, το σκάφος της πλωτής μονάδας θα ρυμουλκηθεί προς το ναυπηγείο Admiralty της Sembcorp Marine στη Σιγκαπούρη όπου θα ενσωματωθούν ορισμένα μέρη(topsides), με τελικό προορισμό, προς το τέλος του έτους, το Ισραήλ.

«Η αναχώρηση της πλωτής μονάδας από την Κίνα αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο στο χρονοδιάγραμμα του project Καρίς, με τις πρώτες ποσότητες φυσικού αερίου από το συγκεκριμένο κοίτασμα αναμένονται στο πρώτο εξάμηνο του 2021», αναφέρει η Energean.

 Η εταιρεία έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τις τρεις γεωτρήσεις ανάπτυξης στο κυρίως κοίτασμα του Kαρίς στο Ισραήλ, επιβεβαιώνοντας ότι οι τρεις γεωτρήσεις θα είναι σε θέση να παράγουν συνολικά 800 εκατ. κυβικά μέτρου αερίου ετησίως, κατ΄ αναλογία προς την πλήρη δυναμικότητα του FPSO η οποία είναι 8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα τον χρόνο.

 Εξάλλου, η Energean γνωστοποίησε ότι εξαιρείται από την εξαγορά της Edison το χαρτοφυλάκιο της τελευταίας στην Αλγερία. Μετά από την εξέλιξη αυτό το τίμημα εξαγοράς της Edison θα μειωθεί κατά 150 εκατ. δολάρια.

naftemporiki.gr

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα