H&M: Έκκληση προς κυβερνήσεις για στήριξη του κλάδου λιανικής -Πτώση 46% στις πωλήσεις Μαρτίου

Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 10:30
UPD:10:34
REUTERS/Arnd Wiegmann

Oι κυβερνήσεις δεν κάνουν αρκετά για να στηρίξουν τις επιχειρήσεις λιανικής που έχουν αναγκασθεί σε προσωρινό «λουκέτο» λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τη Hennes & Mauritz, με τα καταστήματα του σουηδικού ομίλου ειδών ένδυσης και υπόδησης να παραμένουν κλεστά και να προσανατολίζεται σε περικοπές θέσεων εργασίας.

Οι πωλήσεις υπέστησαν δραματική πτώση 46% τον Μάρτιο, τον πρώτο μήνα του δεύτερου τριμήνου χρήσης για την Η&Μ, με τον σουηδικό όμιλο να προειδοποιεί για ζημίες. Η Η&Μ εξετάζει τρόπους χρηματοδότησης μέσω της έκδοσης χρέους ώστε να βελτιώσει τη ρευστότητά της, καθώς μειώνει το ωράριο εργασίας για δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους.

Η κρίση χτυπάει την Η&Μ σε μια εποχή που ο σουηδικός όμιλος είχε αρχίσει να βλέπει φως στο τούνελ, έπειτα από μια δύσκολη τετραετία. Σύμφωνα με τη νέα διευθύνουσα σύμβουλο, Χελένα Χέλμερσον, η Η&Μ εκτιμά τα μέτρα στήριξης που έχουν έως τώρα ανακοινώσει οι κυβερνήσεις για τη στήριξη των εταιρειών λιανικής, αν και μάλλον θα χρειασθούν περισσότερα.

Η Η&Μ θα χρειασθεί να κάνει δύσκολες επιλογές σε τομείς όπως μισθώματα καταστημάτων, επενδύσεις και προσωπικό.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΒΒG



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα