Αλλατίνη: Αγωγή κατά της Θεμελιοδομής για ακίνητο στη Θεσ/νίκη

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2007 15:16

Αγωγή κατά της εταιρείας Θεμελιοδομή έχει καταθέσει η θυγατρική της Αλλατίνη, «Εταιρεία Δημητριακών Βορείου Ελλάδος ΑΒΕΕ», και η «Αστικές Αναπτύξεις Θεσσαλονίκης» ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με την αγωγή αυτή οι ενάγουσες ζητούν δικαστικώς να επιτραπεί η οικοδόμηση, με το σύστημα της αντιπαροχής, του ακινήτου, που βρίσκεται στη θέση "ΝΤΕΠΩ", εντός της πόλης της Θεσσαλονίκης και επί των οδών Γεωργίου Παπανδρέου (πρώην Ανθέων) αριθμ. 42, πεζοδρόμων Κυδωνιών και Ανωνύμου Οδού.

Στο εν λόγω ακίνητο η «Εταιρεία Δημητριακών Βορείου Ελλάδος ΑΒΕΕ» είναι συγκυρία κατά ποσοστό 50% εξ αδιαιρέτου, η «Αστικές Αναπτύξεις Θεσσαλονίκης» κατά ποσοστό 25% εξ αδιαιρέτου και η εναγόμενη κατά τα υπόλοιπα 25% εξ αδιαιρέτου, με εργολήπτρια την "ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ", η οποία έχει συσταθεί από τις ενάγουσες και στην οποία η "ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε"συμμετέχει κατά 66,7% και η "ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ" κατά 33,3%.

Σημειώνεται ότι η απόφαση των άνω εταιρειών για την αξιοποίηση του ακινήτου λήφθηκε λόγω της οικονομικής αδυναμίας της Θεμελιοδομής να συνδράμει στην ανάπτυξή του αλλά και λόγω της συνεχιζόμενης εκκρεμότητας υπαγωγής της εταιρείας στις διατάξεις των άρθρων 44 ή 45 ή 46 του ν.1892/1990.

Ημερομηνία συζήτησης της αγωγής ορίστηκε η 17η Απριλίου 2008.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα