UBS: Πάνω από τις προβλέψεις οι ζημίες γ’ τριμήνου

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007 09:30

ΖΗΜΙΕΣ εμφάνισε – για πρώτη φορά τα τελευταία περίπου πέντε έτη – η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα βάσει ενεργητικού, UBS, στο τρίτο τρίμηνο, καθώς αναγκάστηκε να προβεί σε υποβάθμιση της αξίας χρεογράφων σταθερού εισοδήματος, ως αποτέλεσμα της κρίσης στην πιστωτική αγορά.

Οι καθαρές ζημίες της έφτασαν στα 830 εκατ. φράγκα (712 εκατ. δολάρια), έναντι κερδών 2,2 δισ. φράγκων που είχε εμφανίσει το αντίστοιχο διάστημα του 2006. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει λιγότερες ζημίες, ύψους 683 εκατ. φράγκων.

Η ύφεση στην στεγαστική αγορά των ΗΠΑ, η οποία στοίχισε σε επενδυτικούς οίκους και τράπεζες περισσότερα από 30 δισ. δολάρια κατά το τρίτο τρίμηνο, ενδεχομένως να οδηγήσει σε περαιτέρω υποβαθμίσεις της αξίας ενεργητικού, επανέλαβε η UBS με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Στόχος του διευθύνοντος συμβούλου της ελβετικής τράπεζας, Μαρσέλ Ρονέρ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της πριν από περίπου τέσσερις μήνες, μετά την κατάρρευση ενός hedge fund, είναι η ανάκαμψη της κερδοφορίας μέσω της περικοπής 1.500 θέσεων εργασίας και του περιορισμού των επενδύσεων υψηλού ρίσκου.

Το τελευταίο δωδεκάμηνο, οι μετοχές της UBS παρουσιάζουν τις έκτες χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των 63 μελών του Δείκτη Europe Banks and Financial Services του Bloomberg. Συνολικά έχουν καταγράψει απώλειες 21%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα