Xρηματιστήρια: Κλίμα αισιοδοξίας στην έναρξη της εβδομάδας

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 20:12
UPD:20:35
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ράλι στη Wall Street και θετικά πρόσημα στην Ευρώπη μετά τα κέρδη της τελευταίας στιγμής και παρά τις πιέσεις που δέχθηκαν οι μετοχές των πετρελαϊκών, μετά την βουτιά του πετρελαίου σε ναδίρ 18ετίας. 

Στη Νέα Υόρκη η συγκρατημένη αισιοδοξία μετά την είδηση ότι τον Σεπτέμβριο αρχίζουν οι κλινικές δοκιμές εμβολίου σε ανθρώπινο δείγμα έδωσε ώθηση στις αμερικανικές μετοχές, έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο από αρνητικές ειδήσεις σχετικά με την εξάπλωση του Covid-19. Kέρδη πάνω από 2% για τον S&P 500 και τον Dow Jones.

Στο επίκεντρο οι μετοχές του κλάδου υγείας, με ράλι για την Abbott Laboratories, μετά την ανακοίνωση για το τεστ των πέντε λεπτών, αλλά και για την Johnson & Johnson, που ανακοίνωσε ημερομηνίες έναρξης κλινικών δοκιμών σε υποψήφιο εμβόλιο.

Mε θετικά πρόσημα έκλεισαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, βρίσκοντας στήριγμα στο θετικό momentum στη Wall Street. O πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με κέρδη 1,1%, αν και έχει απομακρυνθεί από τα υψηλά-ρεκόρ που είχε αγγίξει στα τέλη Φεβρουαρίου, με το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου να είναι το δεύτερο χειρότερο όλων των εποχών για τον δείκτη.

Με άνοδο 1,90% έκλεισε ο DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτη, ενώ στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,97%. Ήπια κέρδη σε Παρίσι και Μιλάνο.

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • DJC
  • PX1
  • SXXP



Σχολιασμένα