Πόλσον: «Ανθεκτική» η αμερικανική οικονομία στην πιστωτική κρίση

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007 11:20
UPD:11:26

ΤΗΝ άποψη ότι η αμερικανική αγορά στέγης δεν έχει φθάσει ακόμη στο χειρότερο επίπεδο και ότι η αγορά ενυπόθηκου χρέους πιθανόν να επανεκτιμηθεί πλήρως σε ενάμιση χρόνο από τώρα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Χένρι Πόλσον.

Μιλώντας σε συνέδριο του περιοδικού Fortune, ο Πόλσον εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά στην δυνατότητα της αμερικανικής οικονομίας να απορροφήσει τους κλυδωνισμούς. «Πιστεύω ότι η οικονομία μας έχει αρκετή δύναμη ώστε να συνεχίσει να αναπτύσσεται», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός, προσθέτοντας ότι το πιο αδύναμο τμήμα της είναι η αγορά ακινήτων.

Σύμφωνα με τον Πόλσον, μερικά από τα πιο επισφαλή ενυπόθηκα δάνεια που εκδόθηκαν πρόκειται να επαναξιολογηθούν μέσα στους επόμενους 18 μήνες. Ωστόσο, σημείωσε πως η αγορά ενυπόθηκων δανείων χαμηλής εξασφάλισης αποτελεί μόνο ένα μικρό τμήμα της αγοράς ενυπόθηκων δανείων, η οποία με τη σειρά της αποτελεί τμήμα της συνολικής κεφαλαιαγοράς.

Ερωτηθείς για την πτωτική πορεία του αμερικανικού νομίσματος, ο Πόλσον επανέλαβε την «ισχυρή δέσμευσή» του για ένα ισχυρό δολάριο, το οποίο, όπως τόνισε, θα είναι προς το συμφέρον της χώρας του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα