Alpha Bank: Ψηφιακές τραπεζικές υπηρεσίες για εξυπηρέτηση από το σπίτι – Στον γκισέ της τράπεζας από το σπίτι σας

Sponsored Content
Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 10:08
UPD:05/10/2020 13:17
SHUTTERSTOCK

O δυναμικός ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομίας και της κοινωνίας εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού είναι γεγονός και υλοποιείται με ταχύτατο ρυθμό, δίνοντας μια νέα διάσταση στην εξυπηρέτηση των πολιτών από το σπίτι. Με ένα ευρύ σύνολο ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών η Alpha Bank φέρνει τον τραπεζικό γκισέ στο σπίτι του κάθε πολίτη.  Από τη διαχείριση των οικονομικών, την πληρωμή λογαριασμών, την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών, σχεδόν όλα πλέον χρειάζονται σύνδεση στο διαδίκτυο κι ένα smartphone/tablet/laptop για να διευθετηθούν σε σύντομο χρόνο. Η κίνηση του φυσικού χρήματος έχει περιοριστεί,  δημιουργώντας υψηλή ζήτηση στις  τραπεζικές ψηφιακές υπηρεσίες  που εξυπηρετούν τους πολίτες, σχεδόν σε όλο το φάσμα των οικονομικών δραστηριοτήτων τους. 

Remote Banking είναι η πρόταση της Alpha Bank στο νέο κόσμο που δημιουργούν λοιπόν οι πρωτόγνωρες συνθήκες τις οποίες καλείται να διαχειριστεί το σύνολο της αγοράς και των πολιτών. Η ραγδαία προσαρμογή στα νέα δεδομένα οδηγεί σε αλλαγή συνηθειών στάσης και πρακτικών. Το ψηφιακό κανάλι καθίσταται ισχυρό εναλλακτικό μέσο επικοινωνίας, δουλειάς και συναλλαγών, από απόσταση. Όπως τονίζεται από την Alpha Bank η τεχνολογία ανέκαθεν υποστήριζε την από απόσταση εξυπηρέτηση αλλά πια αυτού του είδους η εξυπηρέτηση εκτός από βολική  κρίνεται και απαραίτητη.

Με το myAlpha τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Alpha Bank, ο κάθε χρήστης αποκτά ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο των οικονομικών του, πραγματοποιώντας  κάθε είδους συναλλαγή συμπεριλαμβανομένων πληρωμές λογαριασμών κάθε είδους, μεταφορές χρημάτων σε λογαριασμούς της Alpha Bank ή άλλων τραπεζών, έλεγχο των δαπανών μέσω των χρεωστικών ή των πιστωτικών καρτών κ.ά. Και όλα αυτά μπορούν να γίνουν είτε μέσω του web (myAlpha Web) είτε του smartphone και του σχετικού app (myAlpha Mobile).

Για τις περιπτώσεις που θα χρειαστεί για οποιονδήποτε λόγο να βγει κάποιος από το σπίτι, το myAlphaWallet θα είναι το... πορτοφόλι του. Κατεβάζοντας το myAlpha Wallet app στο κινητό του (για Android συσκευές), μπορεί μέσω της λειτουργίας Tap ’n Pay να προχωρήσει σε ανέπαφες πληρωμές, το όριο των οποίων έχει αυξηθεί στα 50 ευρώ, με  οποιαδήποτε χρεωστική, πιστωτική, προπληρωμένη κάρτα, Visa, Mastercard, Maestro, έκδοσης Alpha Bank ανέπαφα, χωρίς να πληκτρολογήσει pin στο POS. Η δυνατότητα αυτή αφορά τους χρήστες Android smartphones και επιτρέπει τις ανέπαφες πληρωμές χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσετε καν το PIN στο POS του σημείου πώλησης.

Επιπλέον, η τράπεζα παρέχει κι άλλες ψηφιακές υπηρεσίες, όπως το Bonus app – την εφαρμογή του μεγαλύτερου Προγράμματος Επιβράβευσης, αλλά και το bleep, μία εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να αποκτήσουν άμεσα μία προπληρωμένη κάρτα για την πραγματοποίηση συναλλαγών.

Για τους χρήστες που είναι ήδη πελάτες της Alpha Bank, δηλαδή έχουν μία κάρτα Alpha Bank στο όνομά τους, αλλά μέχρι τώρα δεν είχαν e-banking, έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν κωδικούς e-banking κατεβάζοντας το myAlpha Mobile App και ολοκληρώνοντας την εγγραφή τους στη υπηρεσία μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη σε Κατάστημα. Τα 3 βήματα της διασύνδεσης του χρήστη με τον ψηφιακό κόσμο και το κανάλι της Alpha Bank περιλαμβάνουν τη δωρεάν εγγραφή από την εφαρμογή myAlpha Mobile, την καταχώρηση στοιχείων της Alpha Bank κάρτας, την πληκτρολόγηση του αριθμού του κινητού του χρήστη, τη δήλωση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του χρήστη. Η διαδικασία αυτή γίνεται μόνο online και μέσω του mobile app της τράπεζας, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη σε κατάστημα.

Τόσο πριν όσο και στο νέο περιβάλλον, στόχος της Alpha Bank είναι η παροχή ψηφιακών συναλλαγών με ασφαλή τρόπο, ιδίως την τρέχουσα περίοδο που παρατηρείται σημαντική αύξηση στη χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών της. Για το σκοπό αυτό η τράπεζα προσφέρει ισχυρή προστασία για απρόσκοπτες και αλώβητες ηλεκτρονικές συναλλαγές. Ελεγχόμενη πρόσβαση, κρυπτογράφηση και κωδικοί πρόσβασης, ανώτατο όριο συναλλαγών, υπηρεσία ειδοποιήσεων είναι μερικές από τις προτάσεις της τράπεζας. Παράλληλα για την ενίσχυση της ασφάλειας των συναλλαγών σας η Alpha Bank τονίζει ότι απαιτείται η χρήση του, myAlpha Code. Είναι ένας 6ψήφιος κωδικός μίας χρήσης που αποστέλλεται ως γραπτό μήνυμα στο κινητό που έχει δηλώσει ο χρήστης κατά την εγγραφή σας στο e-Banking, μέσω SMS ή Viber. Η χρήση του myAlpha Code σε συνδυασμό με τον Username και το Password, συμβάλλει στην ισχυρότερη ταυτοποίηση και προστασία. Ο κωδικός που παράγει ο χρήστης κάθε φορά, είναι μοναδικός, και περιέχει πληροφορίες της συγκεκριμένης συναλλαγής που έχει επιλεγεί. Σύμφωνα με την Alpha Bank όπως κάθε είδος απάτης, έτσι και το phishing αποσκοπεί στην κλοπή προσωπικών δεδομένων και κωδικών, όπως το Username, το Password και το PIN, με στόχο την πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς και κάρτες. Πιο συγκεκριμένα, μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής επικοινωνίας, οποιοσδήποτε μπορεί να επιχειρήσει να αποσπάσει πληροφορίες και κωδικούς, προσποιούμενος ότι συνδέεται με επίσημους και έμπιστους φορείς. Έτσι, η Τράπεζα διασφαλίζει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές των πελατών της, ιδιαίτερα σε μία περίοδο κατά την οποία σημειώνεται σημαντική αύξηση στη χρήση των ψηφιακών προϊόντων της. Για τον λόγο αυτό, οι διαδικτυακές υπηρεσίες αναβαθμίζονται διαρκώς, ώστε να παρέχεται η απαραίτητη προστασία απέναντι στην απειλή ηλεκτρονικής απάτης. Η τράπεζα παρέχει πρακτικές συμβουλές για τους πελάτες της σχετικά με ασφαλείς συναλλαγές (συχνή αλλαγή κωδικών e-banking, προστασία των υπολογιστών από κακόβουλες ενέργειες κ.λπ.).

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα