P&G: Αύξηση κερδών κατά 14% στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007 13:49
UPD:13:51

ΑΝΟΔΟ της τάξης του 14% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρείας καταναλωτικών ειδών Procter & Gamble, στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο, φτάνοντας στα 3,08 δισ. δολάρια. Τα έσοδα ενισχύθηκαν 7,5% στα 20,2 δισ. δολάρια.

Τα θετικά αποτελέσματα της P&G, η οποία πουλά τα προϊόντα της σε περισσότερες από 180 χώρες σε όλο τον κόσμο, αποδίδονται κυρίως στις αυξημένες πωλήσεις των ξυριστικών μηχανών Fusion και στο αδύναμο δολάριο.

Στο στόχαστρο του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, A.G. Lafley, έχουν βρεθεί οι αναδυόμενες αγορές, ο πληθυσμός των οποίων αλλά και η αύξηση των εισοδημάτων πυροδοτούν τη ζήτηση καταναλωτικών ειδών.

Όσον αφορά στο σύνολο του οικονομικού έτους, η P&G αναβάθμισε τις προβλέψεις της για τα κέρδη κατά δύο σεντς και αναμένει πλέον πως θα κυμανθούν μεταξύ 3,46 δολαρίων με 3,49 δολαρίων ανά μετοχή – δηλαδή 14%-15% υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

Η μετοχή της P&G είχε κέρδη οκτώ σεντς τη Δευτέρα, κλείνοντας στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στα 71,83 δολάρια. Από τη στιγμή που εξαγόρασε την Gillette το 2005, η μετοχή της έχει ενισχυθεί κατά 21%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα