Με σημαντικές απώλειες άνοιξαν Nasdaq και Dow Jones

Τρίτη, 03 Απριλίου 2001 17:06
UPD:17:07

Πτωτικά κινούνται και σήμερα οι δείκτες Nasdaq και Dow Jones μετά τις νέες απογοητευτικές ειδήσεις από το μέτωπο των εταιρικών κερδών.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία λογισμικού Ariba ανακοίνωσε ζημίες για το οικονομικό τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, ενώ ζημίες αναμένεται να εμφανίσει στο πρώτο οικονομικό της τρίμηνο και η ομοειδής επιχείρηση Broadvision, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της διοίκησης της τελευταίας, η οποία εξήγγειλε, παράλληλα, και την απόλυση του 15% του συνολικού της εργατικού δυναμικού. Επιπλέον, η εταιρεία Inktomi, η οποία επίσης δραστηριοποιείται στο χώρο κατασκευής λογισμικού, ανακοίνωσε σήμερα, ότι οι ζημίες της το πρώτο τρίμηνο αναμένεται να είναι μεγαλύτερες σε σχέση με τις εκτιμήσεις αναλυτών, ενώ γνωστοποίησε την πρόθεσή της να προβεί σε περικοπή του προσωπικού της κατά 25%.

Αυτή την ώρα ο δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 2,41% και βρίσκεται στις 1.740,03 μονάδες. Η μετοχή της Inktomi σημειώνει κατακόρυφη πτώση κατά 35,85%, ενώ εκείνη της Ariba υποχωρεί κατά 18%. Σημαντικές είναι οι απώλειες και για τις μετοχές των εταιρειών Sun Microsystem, Ciena, Oracle και Sun Microsystem.

O Dow Jones σημειώνει πτώση κατά 0,96% και έχει διαμορφωθεί στις 9.684,18 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα