Deutsche Bank: Υψηλότερα κέρδη το τρίμηνο

Μετά τους χαμηλότερους φόρους και την πώληση περιουσιακών στοιχείων
Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2007 08:54

ΑΥΞΗΣΗ 31% αποτέλεσμα των χαμηλότερων φόρων και των κερδών από την πώληση περιουσιακών στοιχείων, τα οποία ήταν υψηλότερα των πρώτων ζημιών που εμφάνισε σε πέντε χρόνια το επενδυτικό της σκέλος, σημείωσαν τα κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, Deutsche Bank AG.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στο 1,62 δισ. ευρώ (2,34 δισ. δολ.) ή 3,31 ευρώ ανά μετοχή από 1,24 δισ. ευρώ ή 2,43 ευρώ ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση στο Web site της τράπεζας η οποία εδρεύει στη Φραγκφούρτη. Στις 3 Οκτωβρίου η Deutsche Bank προέβλεπε ότι τα καθαρά της κέρδη θα υπερβούν το 1,4 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της τράπεζας έχουν υποχωρήσει 12% φέτος έναντι υποχώρησης 9,1% των 63 μετοχών των τραπεζών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index. Οι μετοχές της διαπραγματεύονται 7,96 φορές των προβλεπομένων κερδών.

Το επενδυτικό σκέλος της τράπεζας που διοικείται από τον Anshu Jain και τον Michael Cohrs, εμφάνισε ζημίες 179 εκατ. ευρώ το τρίμηνο από κέρδη 1,03 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Τα προ φόρων κέρδη στο σκέλος της καταναλωτικής πίστης, της διαχείρισης κεφαλαίων και εξαγορών, αυξήθηκαν 35%, φθάνοντας συνολικά τα 832 εκατ. ευρώ.

Χθες η UBS, η οποία εδρεύει στη Ζυρίχη ανακοίνωσε τις πρώτες της ζημίες τριμήνου σε χρονικό διάστημα περίπου πέντε ετών. Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Marcel Rohner, είπε ότι η επενδυτική τράπεζα δεν θα επιστρέψει στην κερδοφορία το τέταρτο τρίμηνο.

Η Credit Suisse Group, η οποία θα ανακοινώσει αύριο τα αποτελέσματά της, είπε στους μετόχους της την 1η Οκτωβρίου ότι τα κέρδη πιθανόν να κυμανθούν από μείωση 29% έως άνοδο 6% το τρίμηνο.

Η Merrill Lynch με έδρα τη Ν. Υόρκη ανακοίνωσε τις μεγαλύτερες ζημίες στην ιστορία των 93 ετών της την εβδομάδα που πέρασε. Και η Citigroup Inc. η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ εμφάνισε ζημίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα