Alcatel-Lucent: Νέες απολύσεις μετά τις ζημίες γ’ τριμήνου

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2007 09:28
UPD:09:30

ΣΕ επιπλέον 4.000 απολύσεις αλλά στην παραίτηση του οικονομικού διευθυντή της εταιρείας , Ζαν-Πασκάλ Μποφρέ, θα οδηγήσουν οι ζημίες που εμφάνισε για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο η Alcatel-Lucent, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παγκοσμίως.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας, οι οποίες θα αναλογούν στο 5% του συνολικού προσωπικού της επιχείρησης, εκτιμάται ότι θα εξοικονομήσουν 400 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2009. Υπενθυμίζεται ότι η Alcatel-Lucent είχε προαναγγείλει και τον περασμένο Φεβρουάριο άλλες 12.500 απολύσεις, από τις οποίες θα εξοικονομούνταν 1,7 δισ. ευρώ.

Φέτος, η μετοχή της εταιρείας έχει χάσει το 39% της αξίας της, καταγράφοντας τις χειρότερες επιδόσεις στον Δείκτη CAC 40 στη Γαλλία, καθώς δεν κατάφερε να δημιουργήσει έναν μεγάλο αντίπαλο για την Ericsson.

Στο τρίτο τρίμηνο του έτους, οι ζημίες της ανήλθαν σε 258 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 532 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη. Οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 11% στα 4,35 δισ. ευρώ, επηρεασμένες από τις περιορισμένες επενδύσεις στα ασύρματα δίκτυα στις ΗΠΑ.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών κυμαίνονταν από ζημίες 348 εκατ. ευρώ έως κέρδη εννέα εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, η εταιρεία προέβλεψε πως η ανάπτυξη των πωλήσεων ενδεχομένως να παραμείνει στάσιμη για το σύνολο του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα