Βαρύ το κλίμα σε Nasdaq και Wall Street

Τρίτη, 03 Απριλίου 2001 21:51
UPD:22:17

Μεγαλώνουν με το πέρασμα της ώρας οι απώλειες για τους δείκτες Nasdaq και Dow Jones μετά τις νέες απογοητευτικές ειδήσεις από το μέτωπο των εταιρικών κερδών.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία λογισμικού Ariba ανακοίνωσε ζημίες για το οικονομικό τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, ενώ ζημίες αναμένεται να εμφανίσει στο πρώτο οικονομικό της τρίμηνο και η ομοειδής επιχείρηση Broadvision, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της διοίκησης της τελευταίας, η οποία εξήγγειλε, παράλληλα, και την απόλυση του 15% του συνολικού της εργατικού δυναμικού.

Επιπλέον, η εταιρεία Inktomi, η οποία επίσης δραστηριοποιείται στο χώρο κατασκευής λογισμικού, ανακοίνωσε σήμερα, ότι οι ζημίες της το πρώτο τρίμηνο αναμένεται να είναι μεγαλύτερες σε σχέση με τις εκτιμήσεις αναλυτών, ενώ γνωστοποίησε την πρόθεσή της να προβεί σε περικοπή του προσωπικού της κατά 25%.

Στις ανησυχίες των επενδυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών έχουν προστεθεί και οι φόβοι από την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ αμερικανικής και κινεζικής κυβέρνησης με αφορμή το κατσκοπευτικό αμερικανικό αεροσκάφος που κρατά η Κίνα.

Αυτή την ώρα ο Nasdaq σημειώνει κατακόρυφη πτώση κατά 5,52% έχοντας βυθιστεί στις 1.684 μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η τελευταία φορά που βρέθηκε κάτω από τις 1.700 μονάδες ο δείκτης της Νέας Οικονομίας ήταν τον Οκτώβριο του 1998.

Η μετοχή της Ariba υποχωρεί κατά 24%, της Οracle κατά 11,88% και της Worldcom κατά 4,71%. Η μετοχή της Cisco με πτώση 7,85% έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 52 εβδομάδων.

O δείκτης Dow Jones με πτώση 2,58% έχει διαμορφωθεί στις 9.525,61 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα