Ακαρπη η συνάντηση των συνταξιούχων με τον Β. Μαγγίνα

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2007 13:14
UPD:13:20

Ακαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Απασχόλησης με τους συνταξιούχους, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά και πορεία προς το υπουργείο Απασχόλησης στην οδό Σταδίου.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων έθεσαν στον κ. Μαγγίνα τα προβλήματά τους και του επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας είπε ότι άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των συνταξιούχων και υποσχέθηκε ότι θα τα μεταφέρει μαζί με το ψήφισμα στον πρωθυπουργό. Η κυβέρνηση, τόνισε, επιδικνύει ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία στα υπαρκτά σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι.

Παράλληλα, ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα απο την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος θα βελτιωθεί το επίπεδο των χαμηλοσυνταξιούχων - κάτι όμως, που όπως είπε, δεν μπορεί να το δει αυτή τη στιγμή, καθώς η αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Απο την πλευρά του ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Διαμαντής Μαυροδόγλου, δήλωσε ότι οι συνταξιούχοι φεύγουν απο τη συνάντηση με άδεια χέρια, καθώς δεν πήραν καμία συγκεκριμένη υπόσχεση για τα αιτήματά τους.

Όπως εξάλλου υπογράμμισε, σε αντίθεση με τον υπουργό Απασχόλησης, οι συνταξιούχοι δεν πιστεύουν ότι η αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος θα επιλύσει τα προβλήματά τους, ενώ τόνισε ότι ο αγώνας των συνταξιούχων θα συνεχιστεί.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, κατώτατη σύνταξη στα 1.120 ευρώ, καταβολή επιδόματος θέρμανσης 600 ευρώ, κατάργηση ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα