Tζ. Πάουελ: Η FED δεν πρόκειται να ξεμείνει από «πυρομαχικά»

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 16:03
UPD:16:11
REUTERS/YURI GRIPAS

Τη δέσμευση ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στη μάχη κατά του κορωνοϊού διατύπωσε πρόεδρος της FED, Τζερόμ Πάουελ, διαβεβαιώνοντας ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ δεν πρόκειται να ξεμείνει από «πυρομαχικά».

Ο κ. Πάουελ υπογράμμισε ότι οι πρόσφατες πρωτοβουλίες της FED για την παροχή κεφαλαίων στις επιχειρήσεις που το έχουν ανάγκη θα αποδειχθούν αποτελεσματικές μόλις τεθεί υπό έλεγχο ο κορωνοϊός. «Όσον αφορά τον δανεισμό, δεν πρόκειται να ξεμείνουμε από πυρομαχικά, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί», δήλωσε ο κ. Πάουελ σε συνέντευξή του στο CNBC. «Διαθέτουμε ακόμη περιθώρια ελιγμών σε άλλες διαστάσεις για τη στήριξη της οικονομίας», σημείωσε.

«Στη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων, η FED έχει μειώσει το βασικό επιτόκιο κοντά στο μηδέν και εγκαινίασε μια σειρά προγραμμάτων ρευστότητας και χρηματοδότησης επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Πάουελ, η FED στοχεύει σε τομείς όπου δεν παρέχεται πίστωση ενώ θα έπρεπε να παρέχεται. «Μπορούμε να παρέμβουμε και αυτό είναι πολύ θετικό και κατάλληλη κίνηση σε αυτή την τόσο ασυνήθιστη κατάσταση που βρισκόμαστε», προσθέτει.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα