Αιμορραγία στην Ευρώπη, άνοδος στο Χ.Α.

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 12:09
UPD:12:17
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Το διήμερο ράλι των μετοχών έδωσε και πάλι τη θέση του σε ρευστοποιήσεις στα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, εν μέσω φόβων πως ακόμη και τα άνευ προηγούμενου σχέδια στήριξης της οικονομίας, όπως αυτό των 2 τρισ. στις ΗΠΑ, δεν θα αποτρέψουν μία βαθιά, επώδυνη ύφεση. Στόχος είναι αυτή να διαρκέσει όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα. Κόντρα στο αρνητικό ρεύμα στέκεται πάντως- για τώρα τουλάχιστον- το Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Στις 11:45 ώρα Ελλάδος ο Γενικός Δείκτης στην Αθήνα καταγράφει άνοδο της τάξης του 1,93% στις 561 μονάδες. Στον αντίποδα ο πανευρωπαίκός Stoxx 600 ύστερα από διήμερη ανάκαμψη, υποχωρεί κατά 1,5%. 

Εντονότερες είναι οι πιέσεις για τις γερμανικές μετοχές με τον Dax να καταγράφει πτώση 2,2%. Στο -1,65% είναι ο γαλλικός CAC 40, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,7%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί επίσης σχεδόν 2%. 

Τα χρηματιστήρια λειτουργούν βεβαίως στη σκιά των δεδομένων για την πανδημία του Covid19. Οι θάνατοι παγκοσμίως έχουν υπερβεί τους 21.300. Στην Ιταλία και την Ισπανία ο αριθμός των νεκρών από τον ιό έχει ξεπεράσει εκείνον της Κίνας. Ραγδαία η εξάπλωση και στις ΗΠΑ, με τον Π.Ο.Υ. να προειδοποιεί ότι θα είναι το επόμενο επίκεντρο της πανδημίας. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα