ExxonMobil: Κάμψη κερδών κατά 10% στο τρίτο τρίμηνο

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2007 14:15
UPD:14:33

ΚΑΜΨΗ της κερδοφορίας του για δεύτερο συνεχές τρίμηνο ανακοίνωσε την Πέμπτη ο μεγαλύτερος πετρελαϊκός όμιλος παγκοσμίως ExxonMobil, επικαλούμενος την επιβράδυνση της παραγωγής καυσίμων και τη συρρίκνωση των περιθωρίων διύλισης.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στο τρίτο τρίμηνο στα 9,41 δισ. δολάρια ή 1,70 δολάρια ανά μετοχή, μειωμένα κατά 10% σε σχέση με τα 10,5 δισ. δολάρια ή 1,77 σεντς ανά μετοχή της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει κέρδη 1,74 δολαρίων ανά μετοχή.

Οι τιμές λιανικής της βενζίνης στις ΗΠΑ υποχώρησαν το συγκεκριμένο διάστημα σχεδόν κατά 6%, ενώ αντίθετα η τιμή του πετρελαίου σημείωσε ράλι ανόδου, συμπιέζοντας τα περιθώρια κερδοφορίας στη διύλιση.

Σύμφωνα με την Exxon, τόσο τα περιορισμένα περιθώρια όσο και οι διακοπές στην παραγωγή αργού αντιστάθμισαν τα κέρδη που απέφεραν στην εταιρεία οι πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η μετοχή της έκλεισε την Τετάρτη στο NYSE στα 91,99 δολάρια, ενισχυμένη κατά 85 σεντς. Από τις αρχές του έτους έχει καταγράψει κέρδη 20%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα