Αγορές: Ποιοι κλάδοι οδηγούν το δυναμικό ράλι σε Αθήνα και Ευρώπη

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 13:35
UPD:13:54
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Μετά τις έντονες διακυμάνσεις της Δευτέρας τα χρηματιστήρια σήμερα βρίσκονται σε σταθερή και άκρως δυναμική τροχιά ανόδου. Κόντρα στα ζοφερά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για την οικονομική δραστηριότητα στη ζώνη του ευρώ και χάρη στην άνευ προηγουμένου παρέμβαση της FED, αλλά και τις δημοσιονομικές ενέσεις από τις κυβερνήσεις, οι δείκτες επιδίδονται σήμερα σε ράλι. 

Στο Χ.Α. ο Γενικός Δείκτης με άνοδο 6,67% διεκδικεί και πάλι τις 550 μονάδες.Mεγάλος πρωταγωνιστής είναι οι τράπεζες με τον δείκτη τους να ενισχύεται περισσότερο από 12%. 

 Άλμα 6,5% κάνει και ο γερμανικός DAX, με άνοδο 6% ακολουθεί ο ιταλικός FTSE MIB, ενώ κέρδη λίγο πάνω από το 5% εξασφαλίζει ο γαλλικός CAC 40. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 4,2%. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης καταγράφει άνοδο 5%, χάρη και σε ένα θεαματικό ράλι των πετρελαϊκών εταιρειών. Ο δείκτης του κλάδου πετρελαίου- φυσικού αερίου κάνει άλμα 10%. Με άλμα 7% ακολουθούν οι ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ και ο κλάδος ταξιδιών- αναψυχής ενισχύεται περίπου 4,5%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα