Χρηματιστήρια: Δυναμική προσπάθεια ανάκαμψης σε Χ.Α. και Ευρώπη

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 10:43
UPD:10:45
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Iσχυρή ανοδική αντίδραση επιχειρούν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς το νέο «κύμα» νομισματικής και δημοσιονομικής στήριξης προσέφερε «ανάχωμα» στις μετοχές, το οποίο όμως θα μπορούσε να αποδειχθεί προσωρινό, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς ανά την υφήλιο. Άλμα 5% με το «καλημέρα» και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που ακολουθεί τις ανοδικές τάσεις των υπολοίπων αγορών. Ο γενικός δείκτης απομακρύνθηκε από το χθεσινό χαμηλό των 513 μονάδων, οδεύοντας προς το όριο των 550.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 άνοιξε με ισχυρά κέρδη 4%, σαν και ο Μάρτιος ήταν για τις ευρωπαϊκές μετοχές ο χειρότερος μήνας από το 1987, καθώς η κρίση που έχει προκαλέσει ο Covid-19 θα μπορούσε να αφαιρέσει έως και 24% από το ευρωπαϊκό ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο. 

Η προσοχή στρέφεται στα στοιχεάι για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, ως μια πρώτη «γεύση» για το πλήγμα που έχει υποστεί η οικονομία. «Ανάσα» και για τις μετοχές του κλάδου ταξιδίων και ψυχαγωγίας, με άνοδο σχεδόν 3%.

Κέρδη 5% για τον DAX της Φραγκφούρτης, ενισχυμένος πάνω από 3% ο FTSE 100 του Λονδίνου, όπως και ο CAC 40 του Παρισιού. Δυναμική άνοδος πάνω από 4% και για τον FTSE MIB του Μιλάνου.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα