Δεν προσέρχεται στο διάλογο για το Ασφαλιστικό η ΓΣΕΕ

Εξήγγειλε 24ωρη απεργία για τις 12 Δεκεμβρίου
Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2007 18:25

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 12 Δεκεμβρίου προχωρά η ΓΣΕΕ, όπως αποφάσισε σε σημερινή συνεδρίαση της διοίκησής της.

Σε ό,τι αφορά το Ασφαλιστικό, επικυρώθηκε η εισήγηση του προέδρου της Συνομοσπονδίας να μην προσέλθει στη νέα συνάντηση στις 6 του μηνός στη Βουλή εφόσον, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η κυβέρνηση δεν καταθέσει εγκαίρως την πλήρη πρότασή της για την χρηματοδότηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Συγκεκριμένα, η Συνομοσπονδία ζητά την κατάθεση αναλυτικής και δεσμευτικής πρότασης απ΄την Κυβέρνηση, για την χρηματοδότηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης ως εξής

α) Διακανονισμός καταβολής προηγουμένων οφειλών του κράτους, β) καταβολή των οφειλών του κράτους ως εργοδότης, γ) καταβολή του θεσμοθετημένου πόρου του 1% του ΑΕΠ (τα όποια συσσωρευτικά έχουν φτάσει τα 3,386ΔΙΣ Ευρώ),

δ) Νέοι πόροι για τον σχηματισμό του αναγκαίου ασφαλιστικού αποθεματικού, ε) συγκεκριμένα μέτρα πάταξης της εισφοροδιαφυγής η έκταση της οποίας έχει λάβει απειλητικές διαστάσεις για την βιωσιμότητα του συστήματος.

Σχετικά με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αποφασίστηκε το γενικό πλαίσιο διεκδίκησης της νέας ΕΓΣΣΕ 2008, το οποίο στη συνέχεια θα εξειδικευτεί και θα αποσταλεί στους εργοδότες η πρόσκληση για τη διαπραγμάτευση.

Τέλος, η ΓΣΣΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την αντισυνταγματική, όπως αναφέρει, γνωμάτευση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά για την καταγραφή -μαγνητοσκόπηση και χρήση των καμερών απ΄την Αστυνομία, των συγκεντρώσεων και των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και των κοινωνικών κινημάτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα