Στο limit-down ο ψευδάργυρος

Μετά την αύξηση των αποθεμάτων του, απώλειες και για τον χαλκό
Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2007 08:04

ΣΤΟ ημερήσιο επιτρεπτό όριο (limit-down) υποχώρησαν οι τιμές του ψευδαργύρου στη Σαγκάη καθώς φαίνεται ότι η ζήτηση για το μέταλλο το οποίο χρησιμοποιείται για το γαλβανισμό του χάλυβα, υποχωρεί.

Τα αποθέματα του ψευδαργύρου που ελέγχονται από το London Metal Exchange (LME) σημείωσαν χθες άνοδο 7,5%, στα υψηλότερα επίπεδα πέντε μηνών. Τα αποθέματα του μετάλλου στην κίνα αυξήθηκαν 5,9% την περασμένη εβδομάδα και ενδέχεται να αυξηθούν κατά 5.000 τόνους αυτήν την εβδομάδα σύμφωνα με τους αναλυτές και τους διαπραγματευτές.

Οι τιμές του ψευδαργύρου στο Λονδίνο έχουν υποχωρήσει 36% φέτος, η μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των λοιπών μετάλλων που διαπραγματεύονται στο LME. Η αύξηση της παραγωγής των εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης και της Zinifex Ltd., της τρίτης μεγαλύτερης στον κόσμο, θα δημιουργήσει ένα πλεόνασμα 18.000 τόνων για πρώτη φορά φέτος το τέταρτο τρίμηνο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της GFMS Metals Consulting Ltd., η οποία εδρεύει στο Λονδίνο.

Στη Σαγκάη ο ψευδάργυρος για παράδοση Ιανουαρίου υποχώρησε έως 4% από το προηγούμενο κλείσιμο, στο limit-down, φθάνοντας στα 23.745 γιουάν (3.183 δολ.) ο τόνος και διαπραγματεύθηκε στα 23.785 γιουάν ο τόνος στις 11:30 π.μ. στη Σαγκάη, τοπική ώρα.

Τα αποθέματα του ψευδαργύρου αυξήθηκαν κατά 1.785 τόνους στους 32.190 τόνους την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με την έρευνα σε επτά αποθήκες στη Σαγκάη, την Γκουανγκντόνγκ και την Χανγκζού, σύμφωνα με το Χρηματιστήριο της Σαγκάης. Το Χρηματιστήριο θα ανακοινώσει τα στοιχεία για τα αποθέματα σήμερα το απόγευμα.

Ο ψευδάργυρος για παράδοση σε τρεις μήνες στο LME σημείωνε απώλειες 0,7% στα 2.720 δολ. ο τόνος στις 11:30 π.μ., ώρα Σαγκάης. Στο Λονδίνο ο ψευδάργυρος έκλεισε 3% χαμηλότερα, φθάνοντας χθες στα 2.740 δολ. ο τόνος, μετά την αύξηση των αποθεμάτων τους για έβδομη συνεχόμενη ημέρα.

Απώλειες και για τον χαλκό

Πτωτικά κινήθηκε και ο χαλκός στη Σαγκάη, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο μηνών καθώς τα παγκόσμια αποθέματα αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο.

Ο χαλκός για παράδοση Ιανουαρίου υποχώρησε έως 2,2%, φθάνοντας στα 63.000 γιουάν ο τόνος στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης, τα χαμηλότερα επίπεδα της ημερήσιας τιμής από τις 22 Αυγούστου και διαπραγματεύθηκε στα 63.450 γιουάν ο τόνος στο μέσος της συνεδρίασης.

Το μέταλλο για άμεση παράδοση στην Changjiang, τη μεγαλύτερη αγορά σποτ της Σαγκάης υποχώρησε έως 1,9% φθάνοντας στα 63.150 γιουάν ο τόνος.

Στο London Metal Exchange (LME) ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες διαπραγματεύθηκε 0,4% υψηλότερα στα 7.545 δολ. ο τόνος στις 12:56 μ.μ. στη Σαγκάη, μετά τη χθεσινή του υποχώρηση έως 3,2% χθες.

Το αλουμίνιο για παράδοση Ιανουαρίου στη Σαγκάη υποχώρησε έως 0,5% φθάνοντας στα 18.380 γιουάν ο τόνος και στο LME διαπραγματεύθηκε με ελαφρά διαφοροποίηση στα 2.540 δολ. ο τόνος.

Μεταξύ των λοιπών μετάλλων στο LME, ο μόλυβδος, το νικέλιο και ο κασσίτερος δεν διαπραγματεύθηκαν μετά το χθεσινό τους κλείσιμο στα 3.570 δολ., τα 32.450 δολ. και τα 16.500 δολ. ο τόνος αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα