ChemChina: 2,7 δισ. δολ. για την εξαγορά της Nufarm

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2007 09:13

ΠΟΣΟΝ 2,96 δισ. δολ. Αυστραλίας (2,7 δισ. δολ. ΗΠΑ) για την εξαγορά της αυστραλιανής εταιρείας παραγωγής χημικών για καλλιέργειες, Nufarm Ltd. έκανε η China National Chemical Corp., η οποία προσκάλεσε δύο εταιρείες εξαγορών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Blackstone Group LP, να μετάσχουν στην εμπορική συναλλαγή, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H China National, γνωστή ως ChemChina Group, έστειλε επιστολή στην Nufarm στις 31 Οκτωβρίου με αρχική προσφορά τα 17,25 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους οι οποίοι προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, καθώς οι λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων είναι εμπιστευτικές. Η εταιρεία ζήτησε από την Blackstone να διαχειριστεί την εμπορική συναλλαγή και την Fox Paine & Co., να πάρουν μερίδια μειοψηφίας στην Nufarm.

Η προσφορά εξαγοράς είναι 11% πάνω από την τελευταία τιμή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Nufarm. Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 13% φθάνοντας στα 15,60 δολ. Αυστραλίας η μία στις 31 Οκτωβρίου μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα South China Morning Post ότι η εταιρεία ενδέχεται να λάβει αναθεωρημένη προσφορά εξαγοράς από την Blackstone και την BluStar μετά την απόρριψη της αρχικής προσφοράς των 17,10 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα