MPB: 6,4 εκατ. € για το 50,12% της AS SBM Pank

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2007 09:58

Στο ποσό των ευρώ 6.432.065 ανέρχεται το συνολικό τίμημα που συμφωνήθηκε για την εξαγορά του 50,12% (10,050,000 μετοχές) της εταιρείας AS SBM Pank από τη Marfin Popular Bank (ΜPB).

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τελευταίας, το τίμημα καταβλήθηκε σε μετρητά και δεν προκύπτει οποιαδήποτε υπεραξία.

Για την εν λόγω απόκτηση του μετοχικού κεφαλαίου ετοιμάστηκε έκθεση οικονομικού ελέγχου (due diligence) από τον ελεγκτικό οίκο Grant Thornton και δεν ενεπλάκη οποιοσδήποτε εξωτερικός σύμβουλος.

Η AS SBM Pank συστάθηκε στην Εσθονία στις 14/10/1999 και λειτουργεί κάτω από την εποπτεία των Εσθονικών αρχών. Λειτουργεί με τέσσερα καταστήματα προσφέροντας πλήρεις τραπεζικές υπηρεσίες και προϊόντα στους πελάτες της.

Το ποσοστό έχει εξαγορασθεί από την Marfin Investment Group (MIG) μέσα στα πλαίσια της μείωσης της συμμετοχής της MPB στην MIG και της μεταφοράς των χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων του Ομίλου στην MPB. Η εξαγορά έχει γίνει σε καθαρά εμπορική βάση.

Με βάση τους σχεδιασμούς για ανάπτυξη της AS SBM Pank η MPB θεωρεί ότι υφίστανται οι κατάλληλες συνθήκες ώστε η επένδυση να αποδώσει ουσιαστικά συνεισφέροντας στην συνολική κερδοφορία, αλλά και υποβοηθώντας στη διασπορά κινδύνου του Ομίλου.

Σύμφωνα με τις ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας τον Δεκέμβριο 2006 το καθαρό κέρδος ανήλθε σε ευρώ 223 χιλ.. Το συμφέρον των μετόχων ανερχόταν σε ευρώ 12,6 εκ. και οι χορηγήσεις και καταθέσεις σε ευρώ 22,3 εκ. και ευρώ 13,3 εκ. αντίστοιχα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα