Κάτω από τα 94 δολ. το βαρέλι η τιμή του αργού

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2007 12:11
UPD:12:12

ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΑ κινείται η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές την Παρασκευή, λίγο χαμηλότερα από τα επίπεδα ρεκόρ στα οποία αναρριχήθηκε χθες, με τους επενδυτές να εξακολουθούν να ανησυχούν για τη στενότητα της προσφοράς εν όψει του χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο.

Το ράλι της τιμής του αργού οφείλεται επίσης στην αποδυνάμωση του δολαρίου, που καθιστά το πετρέλαιο φθηνότερο για όσους αγοράζουν σε ξένα νομίσματα, στις συνεχιζόμενες γεωπολιτικές εντάσεις αλλά και στην διαστακτικότητα του ΟΠΕΚ να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγή του.

Όπως εκτιμούν πλέον οι αναλυτές, η τιμή του πετρελαίου θα ξεπεράσει πριν από το τέλος του έτους το φράγμα των 100 δολαρίων το βαρέλι.

Η τιμή του αργού για τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχυόταν νωρίτερα στη Νέα Υόρκη κατά 14 σεντς στα 93,63 δολάρια το βαρέλι, έχοντας καταγράψει την Πέμπτη νέο ιστορικό ρεκόρ στα 96,24 δολάρια.

Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent κατέγραφε κέρδη 83 σεντς, φτάνοντας στα 90,55 δολάρια το βαρέλι. Την Πέμπτη εκτοξεύτηκε και αυτή στο ρεκόρ των 91,71 δολαρίων το βαρέλι.

Από τα μέσα Αυγούστου, οι τιμές πετρελαίου έχουν ανατιμηθεί σχεδόν κατά 40%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα