4 εκατ. € για έκτακτη προμήθεια ζωοτροφών στις πυρόπληκτες περιοχές

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2007 14:18

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (Ταμείου Αλληλεγγύης) είχε το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

Κατά τη συνάντηση, ο Υπουργός ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών του Δ.Σ. του Ταμείου και την απόφασή του να διατεθεί το ποσό των 100 εκατ. ευρώ για την κάλυψη μέρους του κόστους ανοικοδόμησης των κατοικιών και κτισμάτων στις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Ο κ. Αλογοσκούφης ενημέρωσε ότι υπέγραψε με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά την Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία, μεταξύ άλλων, διατίθεται επιπλέον ποσό 50 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να καλυφθεί το συνολικό κόστος ανοικοδόμησης.

Επίσης, ο κ. Αλογοσκούφης υπέγραψε την απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου για δαπάνη ύψους 4 εκατ. ευρώ που αφορά την έκτακτη προμήθεια ζωοτροφών. Οι ζωοτροφές θα διατεθούν σε εννέα νομούς της χώρας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και συγκεκριμένα στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Εύβοιας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Φθιώτιδας.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Πρόεδρος του Ταμείου κ. Πέτρος Μολυβιάτης, ο Αντιπρόεδρος κ. Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Παναγιώτης Θωμόπουλος, Γιάννης Σιδηρόπουλος και Χαράλαμπος Μπούρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα