Aegean: Βασικός άξονας της στρατηγικής της η ανανέωση του στόλου

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2007 15:13

Στην στρατηγική και τις προοπτικές ανάπτυξης της Aegean Airlines για τα επόμενα χρόνια επικεντρώθηκε η διοίκηση τη εταιρείας, κατά τη σημερινή παρουσίασή της στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Όπως τονίσθηκε, η Aegean Airlines θα συνεχίσει να υλοποιεί την επιτυχημένη στρατηγική εξάπλωσης του διεθνούς δικτύου της τόσο προς την Δυτική Ευρώπη όσο και προς αναπτυσσόμενες τοπικές αγορές.

Βασικός άξονας της στρατηγικής της Aegean, είναι σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, η ανανέωση του στόλου της, έχοντας παραγγελίες για παραλαβή 25 αεροσκαφών Airbus Α320 την περίοδο 2007-2010. Ο νέος στόλος εκτιμάται ότι θα ενισχύσει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της εταιρείας, «αναβαθμίζοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες, βελτιώνοντας το λειτουργικό κόστος και αυξάνοντας τη χωρητικότητα ανά πτήση».

Κατά τη διάρκεια της εταιρικής παρουσίασης στην ΕΘΕ έγινε επίσης μια σύντομη ιστορική αναδρομή της πορείας της Aegean Airlines από τον Μάιο του 1999, οπότε και η εταιρία ξεκίνησε να πραγματοποιεί προγραμματισμένες πτήσεις, έως σήμερα. Όπως επισημάνθηκε, η Aegean Airlines έχει καταφέρει να αυξήσει τον αριθμό των επιβατών της από 310.000 το 1999 σε 4,45 εκατ. επιβάτες το 2006, παρουσιάζοντας μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης στην επιβατική κίνηση της τάξεως του 47%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΡΑΙΓ



Σχολιασμένα