EBEΘ: Ζητεί αναστολή δανειακών υποχρεώσεων για τις επιχειρήσεις

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 12:41
UPD:12:46
SHUTTERSTOCK

Την αναστολή δανειακών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων και προς διαχειριστές χρηματοοικονομικών απαιτήσεων (funds) ζητά με επιστολή του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Την επιστολή υπογράφει ο Ά Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης και απευθύνεται στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και στον δοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Η επιστολή έχει ως εξής: «Αξιότιμοι κύριοι,

Το ΕΒΕΘ επικροτεί αναφανδόν την απόφαση της Κυβέρνησης για την αναστολή καταβολής δόσεων, προς εξυπηρέτηση οφειλών που προέρχονται από δάνεια προς χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Χρειάζεται όμως μια απαραίτητη διευκρίνιση. Η αναστολή αυτή, πρέπει να καλύπτει και τις δανειακές υποχρεώσεις προς τους διαχειριστές χρηματοοικονομικών απαιτήσεων (funds), γιατί -όπως είναι γνωστό- πολλά δάνεια έχουν εξαγοραστεί/μεταβιβαστεί από τα τραπεζικά ιδρύματα προς τις εταιρείες διαχείρισης αυτών των κεφαλαίων.

Με την προσθήκη αυτής της διάταξης, θα καταστεί λυσιτελέστερη η κυβερνητική απόφαση για την στήριξη των επιχειρήσεων, που εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, ή/και αντιμετωπίζουν κάθετη πτώση των πωλήσεών τους.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση».

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα