Χρηματιστήρια: Sell-off δίχως τέλος

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 11:44
UPD:11:50
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με μεγάλες απώλειες άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές κοντά σε χαμηλά επταετίας και τους φόβους για παγκόσμια ύφεση να κλονίζουν τις διεθνείς αγορές.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να ξεπεραστούν τα τεχνικά προβλήματα που έχουν ανακύψει στο σύστημα διαπραγμάτευσης των τιμών των μετοχών, με αποτέλεσμα να μην έχει αρχίσει ακόμη η σημερινή συνεδρίαση. Σύμφωνα με πληροφορίες το τεχνικό πρόβλημα οφείλεται στην αναβάθμιση των συστημάτων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Στην Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 άνοιξε με πτώση πάνω από 4%, καθώς οι άνευ προηγουμένου παρεμβάσεις κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τις μεγαλύτερες ρευστοποιήσεις από την εποχή της πιστωτικής κρίσης του 2008. Σε ελεύθερη πτώση, για μία ακόμη συνεδρίαση, οι μετοχές του κλάδου ψυχαγωγίας και αναψυχής.

Βαθύ κόκκινο στα ταμπλό όλων των μεγάλων χρηματιστηρίων της Ευρώπης. Απώλειες σχεδόν 4% στη Φραγκούρτη, 4,5% στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και σχεδόν 3% στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα