LHC: Λάθος χαρτογράφηση η αιτία της βύθισης του Sea Diamond

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2007 16:12

Σε λανθασμένη χαρτογράφηση της περιοχής αποδίδει η πλοικτήτρια εταιρεία την πρόσκρουση σε ύφαλο του Sea Diamond και τη βύθισή του πέρυσι στον Απρίλιο ανοιχτά της Σαντορίνης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Louis Hellenic Cruises, σύμφωνα με τη χαρτογράφηση στην περιοχή πρόσκρουσης που έκανε η εταιρεία Akti Engineering, μετά από αίτημα της πλοικτήτριας, προέκυψε ότι ο ύφαλος στον οποίο προσέκρουσε το κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται 131 μέτρα από την ακτή κι όχι μόνο 57 μέτρα, όπως εσφαλμένα αποτυπώνεται στον επίσημο ναυτιλιακό χάρτη, με τον οποίο είναι εφοδιασμένα όλα τα πλοία. Σύμφωνα με τον ίδιο χάρτη, προστίθεται στην ανακοίνωση, στο σημείο που έγινε η πρόσκρουση το βάθος της θάλασσας παρουσιάζεται να είναι 18 έως 22 μέτρα κι όχι 5 μέτρα, όπως είναι στην πραγματικότητα.

«Καθώς η σημασία των στοιχείων που προέκυψαν είναι τεράστια για την ασφάλεια της ναυτιλίας και την προστασία του τουρισμού της πατρίδας μας η ορθή χαρτογράφηση του σημείου έχει ήδη τεθεί υπόψην των αρμοδίων αρχών» καταλήγει η ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα