ΔΕΗ: Στις 13/11 στο ΔΣ το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας

Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2007 18:58

ΕΜΠΛΟΚΗ στην εφαρμογή της συμφωνίας ΔΕΗ-ΓΕΝΟΠ για την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού της επιχείρησης, προέκυψε χθες, καθώς οι δύο πλευρές έδιδαν διαφορετικές ερμηνείες στο κείμενο που υπέγραψαν την περασμένη Πέμπτη.

Συγκεκριμένα η μεν διοίκηση της ΔΕΗ προέβαλε ότι ασχέτως της συνέχισης της διαβούλευσης επί 6μηνο και της διενέργειας μελετών για τη σκοπιμότητα ίδρυσης θυγατρικών επιχειρήσεων, στο κείμενο της εισήγησης προς το δ.σ. της επιχείρησης, θα πρέπει να περιγράφεται και το σκεπτικό της αναδιάρθρωσης της επιχείρησης.

Αντιθέτως η ΓΕΝΟΠ επέμενε ότι το πνεύμα του κειμένου της συμφωνίας, με βάση το οποίο αποφασίσθηκε η αναστολή της 24ωρης απεργίας, την προσεχή Δευτέρα, δεν το επιτρέπει, αφού σαφώς αναφέρεται ότι κατά το 6μηνο αυτό, θα γίνουν οι μελέτες «για τη διερεύνηση της σκοπιμότητας αναδιάρθρωσης της εταιρείας» και «θα συνεχισθεί η σχετική διαβούλευση με βάση τις μελέτες αυτές».

Η εικόνα αποκαταστάθηκε αργά χθες το απόγευμα, καθώς η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της, διευκρίνιζε ότι «το στρατηγικό της σχέδιο, θα παρουσιαστεί στο διοικητικό συμβούλιο, στις 13 Νοεμβρίου 2007, όπως είχε εξ αρχής προγραμματισθεί.

Το πλαίσιο συμφωνίας με τη ΓΕΝΟΠ, της 1-11-2007, αφορά μόνο το κεφάλαιο του στρατηγικού σχεδίου που αναφέρεται στην αναδιάρθρωση της επιχείρησης (σ.σ. ίδρυση θυγατρικών)».

Διαφωνία με ΓΕΝΟΠ

Ακόμη να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που ήταν σε εξέλιξη από το πρωί μέχρι το απόγευμα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην έκδοση κοινής ανακοίνωσης που να περιγράφει τα συμφωνηθέντα. Ωστόσο τελικά ΔΕΗ και ΓΕΝΟΠ εξέδωσαν η κάθε μία τη δική της ανακοίνωση.

Τέλος σημειώνεται ότι την εβδομάδα αυτή θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, για το θέμα των λιγνιτικών μονάδων.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ έχει προγραμματίσει τη διακοπή λειτουργίας, πέραν των παλαιών μονάδων του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας και 3 μονάδων, 2 του ΑΗΣ Αμυνταίου και 1 του ΑΗΣ Καρδιάς. Ωστόσο η ΓΕΝΟΠ αντιδρά πλήρως στην προοπτική αυτή επιδιώκοντας η περικοπή να περιοριστεί, μόνο στις μονάδες του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας, που είναι οι παλαιότερες λιγνιτικές μονάδες που λειτουργούν, ορισμένες από τις οποίες πάνω από 50 χρόνια.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΪΤΑΝΤΖΙΔΗΣ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα