Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2007 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές των τραπεζών, μετά την ανακοίνωση της Citigroup Inc. ότι θα αυξήσει τις ζημίες από τις επενδύσεις που σχετίζονται με τη στεγαστική πίστη έως 11 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. κινήθηκαν πτωτικά για τρίτη ημέρα, ενώ της National Australia Bank Ltd. σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα επτά εβδομάδων. Οι μετοχές της China Mobile Ltd. οδηγούσαν τις απώλειες στο Χονγκ Κονγκ – την αγορά με τις καλύτερες επιδόσεις σήμερα στην Ασία – μετά τα σχόλια του ηγέτη της Κίνας, Wen Jiabao, τα οποία σηματοδότησαν τις καθυστερήσεις σχεδίου που θα επιτρέψει στους επενδυτές της ηπειρωτικής χώρας να αγοράζουν άμεσα μετοχές στην πόλη.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index απώλεσε 1,5% φθάνοντας στις 166,05 μονάδες στις 12:32 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, ενώ στις 2 Νοεμβρίου απώλεσε 2,2% από τα επίπεδα ρεκόρ που είχε κλείσει. Η διήμερη πτώση του δείκτη ήταν η μεγαλύτερη από τις 17 Αυγούστου. Σήμερα οι μετοχές των τραπεζών συμμετείχαν τα μέγιστα μεταξύ των 10 κλάδων της περιφέρειας.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 1,5% φθάνοντας στις 16.263,23 μονάδες ενώ οι δείκτες στις Φιλιππίνες ήταν οι μόνοι που σημείωσαν άνοδο στην περιφέρεια. Στις ΗΠΑ στις 2 Νοεμβρίου, ο Standard & Poor's 500 Index σημείωσε άνοδο 0,1%, μετά την ανακοίνωση της αύξησης των προσλήψεων τον Οκτώβριο κατά 166.000 υπαλλήλους, περίπου ο διπλάσιος αριθμός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 2,6%, κλείνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 95,93 δολ. το βαρέλι στις 2 Νοεμβρίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Πριν από λίγη ώρα το αργό διαπραγματεύθηκε στα 95,07 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα