Munich Re: Ανοδος 69% στα κέρδη τρίτου τριμήνου

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2007 10:04

ΑΥΞΗΣΗ της τάξης του 69% εμφάνισαν τα κέρδη τρίτου τριμήνου της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας αντασφάλισης στον κόσμο, Munich Re, ως αποτέλεσμα των υψηλών πιστώσεων από φόρους (tax gain). Στο πλαίσιο, αυτό, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο στόχος της κερδοφορίας για το σύνολο του έτους πιθανόν να ξεπεραστεί.

Πιο αναλυτικά, τα καθαρά κέρδη της Munich Re ανήλθαν σε 1,2 δισ. ευρώ, έναντι 707 εκατ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Ξεπέρασαν έτσι τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι τα ανέμεναν στο 1,08 δισ. ευρώ.

Οι πιστώσεις φόρων της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε περίπου 400 εκατ. ευρώ, λόγω αλλαγών στη γερμανική νομοθεσία. Επιπλέον, το γεγονός ότι δεν υπήρξαν σημαντικές φυσικές καταστροφές τον περασμένο Αύγουστο, οδήγησε τη Munich Re να αναβαθμίσει τις προβλέψεις της για την κερδοφορία στο σύνολο του έτους σε 3,5-3,8 δισ. ευρώ.

Η μετοχή της έχει μεταβληθεί ελάχιστα φέτος, διαμορφώνοντας τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στα 28,9 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, Swiss Re, ανακοινώνει τα αποτελέσματα τριμήνου την Τρίτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα