ΤτΕ: Προς διανομή δωρεάν μετοχών - «Πολύ καλή» κερδοφορία στο εννεάμηνο

Συνάντηση Γ. Αλογοσκούφη - Ν. Γκαργκάνα
Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2007 11:04
UPD:13:11

Η κερδοφορία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) στο εννεάμηνο είναι πολύ καλή στο εννεάμηνο, δήλωσε ο διοικητής της τράπεζας Νικόλαος Γκαργκάνας ο οποίος συναντήθηκε νωρίτερα με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη.

Ειδικότερα, ο κ. Γκαργκάνας ενημέρωσε τον υπουργό για την πορεία των οικονομικών αποτελεσμάτων της τράπεζας τονίζοντας ότι στο εννεάμηνο τα καθαρά κέρδη παρουσίασαν σημαντική αύξηση.

Εξάλλου, ο κ. Γκαργκάνας είπε ότι έχει ανατεθεί σε ορκωτούς εκτιμητές η επανεκτίμηση σε σημερινές τιμές των παγίων περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας και ειδικότερα των κτηρίων και των οικοπέδων.

Μέρος της υπεραξίας που θα προκύψει θα μεταφερθεί στους μετόχους με τη μορφή αύξησης του κεφαλαίου και την παροχή δωρεάν μετοχών.

Ερωτηθείς για την αναλογία μεταξύ υπαρχουσών μετοχών και δωρεάν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος απάντησε ότι αυτή πιθανώς θα είναι μία προς τέσσερις αλλά η οριστική απόφαση θα ληφθεί στο τέλος του χρόνου.

Τέλος, ο κ. Γκαργκάνας επισήμανε ότι η εξέλιξη της τιμής της μετοχής δεν συμβαδίζει με την εξέλιξη των βασικών οικονομικών μεγεθών της τράπεζας, ούτε με την επανεκτίμηση και αναμενόμενη ανατίμηση των παγίων περιουσιακών στοιχείων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα