UBS: Αμετάβλητες οι προβλέψεις για την κερδοφορία του δ’ τριμήνου

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2007 14:09
UPD:14:11

ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ, σε σχέση με τα όσα είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα, διατηρεί η UBS τις προβλέψεις της για την κερδοφορία του τέταρτου τριμήνου.

Παράλληλα, διαψεύδει δημοσίευμα της εφημερίδας Sonntag, το οποίο κάνει λόγο για απομάκρυνση του προέδρου της ελβετικής τράπεζας, Μαρσέλ Οσπέλ, σε περίπτωση που οι απομειώσεις στην αξία ενεργητικού - συνεδεμένου με την αμερικανική αγορά ενυπόθηκων δανείων - ξεπεράσουν τα 11 δισ. ελβετικά φράγκα.

«Τα νούμερα και οι μελλοντικές εκτιμήσεις που δώσαμε κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου παραμένουν αμετάβλητες» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της UBS, επαναλαμβάνοντας ότι ο όμιλος θα επιστρέψει στην κερδοφορία στο τέταρτο τρίμηνο του έτους. Η τράπεζα χαρακτηρίζει επίσης «αβάσιμες» τις ανησυχίες που εκφράζονται στο δημοσίευμα όσον αφορά στην κεφαλαιοποίησή της.

Υπενθυμίζεται ότι η UBS είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι η επενδυτική της τράπεζα είναι «απίθανο» να συνεισφέρει θετικά στα αποτελέσματα των τριών τελευταίων τριμήνων του έτους και ότι ενδεχομένως να προχωρήσει σε περαιτέρω υποβαθμίσεις της αξίας ενεργητικού.

Ο εκπρόσωπος της UBS αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει την πιθανότητα νέων απομειώσεων αξίας 8-10 δισ. φράγκων, για τις οποίες κάνει λόγο η Sonntag.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα