Πάνω από τα 95 δολάρια το βαρέλι η τιμή του αργού

Εν μέσω εικασιών περί μείωσης των αμερικανικών αποθεμάτων
Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2007 12:21
UPD:12:38

ΑΝΑΚΑΜΠΤΕΙ την Τρίτη η τιμή του πετρελαίου, καθώς εικάζεται ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ θα έχουν μειωθεί για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, δεδομένου ότι τα διυλιστήρια αύξησαν τους ρυθμούς λειτουργίας τους.

Συγκεκριμένα, η έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας εκτιμάται ότι θα δείξει την Τετάρτη υποχώρηση των αποθεμάτων αργού κατά 1,7 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που τελείωσε στις 2 Νοεμβρίου. Τα διυλιστήρια αύξησαν πιθανόν τους ρυθμούς λειτουργίας τους, για πρώτη φορά μέσα σε ένα μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η τιμή του αργού εκτοξεύτηκε στο ιστορικό ρεκόρ των 96,24 δολαρίων ανά βαρέλι, μετά την απρόσμενη μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ κατά 312,7 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 26 Οκτωβρίου.

Η τιμή του αμερικανικού αργού για τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου διαμορφωνόταν νωρίτερα στα 95,29 δολάρια το βαρέλι, ενισχυμένη κατά 1,4% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Η τιμή του υποχώρησε την Δευτέρα κατά 2%, έπειτα από τις εντεινόμενες προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης να αποτρέψει την Τουρκία από μία πιθανή εισβολή στο Β. Ιράκ.

Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent κατέγραφε κέρδη 1,5% στα 91,85 δολάρια το βαρέλι. Την Δευτέρα είχε υποχωρήσει κατά 1,7% στα 90,49 δολάρια, έχοντας όμως καταγράψει νωρίτερα ιστορικό ρεκόρ στα 92,31 δολάρια το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα