Αποχωρεί και η ΑΔΕΔΥ από το διάλογο για το ασφαλιστικό

Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2007 13:44

Την αποχώρησή της από το διάλογο για το Ασφαλιστικό γνωστοποίησε και η ΑΔΕΔΥ με επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομίας και Απασχόλησης,

Γιώργο Αλογοσκούφη και Βασίλη Μαγγίνα.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «οι ουσιαστικές παράμετροι διεξαγωγής του διαλόγου, και πιο συγκεκριμένα η ενημέρωσή μας για τις θέσεις της Κυβέρνησης στο ζήτημα της χρηματοδότησης, προκειμένου να είμαστε σε θέση παραγωγικής συμμετοχής στο διάλογο στην κατεύθυνση υποστήριξης λύσεων για την Κοινωνική Ασφάλιση και τα δικαιώματα των εργαζομένων και όχι παρουσίας για παράλληλους μονολόγους, δεν συντρέχουν».

«Είναι αυτό που εδώ και τέσσερις ημέρες έχει ήδη τεθεί από τη Γ.Σ.Ε.Ε. χωρίς καμιά μέχρι σήμερα ανταπόκριση. Γι αυτούς ακριβώς τους λόγους είναι μη επιτρεπτή η συμμετοχή μας», υπογραμμίζεται στην επιστολή προς τους δύο υπουργούς.

Εξάλλου, σημειώνεται ότι στο σχετικό υλικό των αναλογιστικών μελετών, «πέρα από το γενικό τους έλλειμμα επάρκειας, είναι πλήρης και η έλλειψη χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων στο Δημόσιο, αφού τα υπάρχοντα σοβαρά θέματα, όπως στο Ταμείο Πρόνοιας όπου η αύξηση των αιτήσεων συνταξιοδότησης, εξαντλούν το αποθεματικό κεφάλαιο».

«Είναι προφανές», καταλήγει στην επιστολή της η ΑΔΕΔΥ, «ότι στο έδαφος αυτό δεν έχει περιεχόμενο η συμμετοχή μας στη σχετική συζήτηση στη Βουλή».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα