Ryanair: Αναστέλλει σχεδόν το σύνολο των δρομολογίων της

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 19:24
UPD:19:27
REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN

Στην αναστολή σχεδόν του συνόλου των αεροπορικών της δρομολογίων θα προχωρήσει από την επόμενη εβδομάδα η Ryanair, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού, οι αποφάσεις για κλείσιμο των συνόρων και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί έχουν μειώσει δραματικά τη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια.

Αρχής γενομένη από την 24η Μαρτίου, η Ryanair -ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους της Ευρώπης- θα εκτελεί έναν πολύ περιορισμένο αριθμό δρομολογίων, ώστε να διατηρεί την συνδεσιμότητα, κυρίως μεταξύ Βρετανίας και Ιρλανδίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Η παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία χρειάζεαι κρατική στήριξη και μέτρα διάσωσης μεταξύ 150 και 200 δισ. δολαρίων ώστε να καταφέρει να επιβιώσει της κρίσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΙΑΤΑ.

Η Ryanair είχε ανακοινώσει στις 16 Μαρτίου ότι αναστέλλει όλες τις κεφαλαιουχικές δαπάνες, προγράμματα επαναγοράς μετοχών και παγώνει τις προσλήψεις, ώστε να διατηρήσει ρευστότητα. Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 450 αεροσκάφη τύπου Boeing 737 καθώς και 25 Airbus SE A320.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα