Ανοδος μετά τέσσερις μέρες

Στις προοπτικές των κερδοφοριών εστίασαν οι επενδυτές
Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2007 00:01
UPD:00:35

ΑΝΕΚΟΠΗ το πτωτικό σερί στα ευρωπαϊκά και αμερικανικά χρηματιστήρια για πρώτη φορά σε τέσσερις ημέρες, καθώς οι επενδυτές εστίασαν στις προοπτικές των κερδοφοριών, οι οποίες αναμένεται να είναι βελτιωμένες, εξαιρουμένων των εταιρειών του χρηματοπιστωτικού τομέα. Η Wall Street ταλαντεύθηκε στην προσπάθειά της να διατηρήσει αρχικά κέρδη, καθώς οι ανησυχίες για την υγεία του χρηματοπιστωτικού τομέα καθιστούν επιφυλακτικούς τους επενδυτές.

Στο επίκεντρο της ανόδου στην Ευρώπη βρέθηκε ο κλάδος των ασφαλειών, με πρωταγωνίστρια τη Swiss Reinsurance, καθώς ανακοίνωσε κέρδη που υπερέβησαν τις προσδοκίες της αγοράς.

Στον τραπεζικό κλάδο, η Commerzbank κατέγραψε σημαντικά κέρδη, καθώς τα κέρδη της γερμανικής τράπεζας το τρίτο τρίμηνο ήταν ενισχυμένα. Η Vestas Wind σημείωσε άλμα 16%, καθώς τα κέρδη της το τρίτο τρίμηνο ξεπέρασαν και τις πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις της αγοράς.

Στη Wall Street, στο επίκεντρο της ανοδικής τάσης βρέθηκε ο ενεργειακός κλάδος, με τις ConocoPhillips και Exxon Mobil να ξεχωρίζουν, μετά το νέο ράλι του αργού πάνω από τα 97 δολάρια το βαρέλι.

Τα κέρδη των εταιρειών του πανευρωπαϊκού δείκτη Stoxx 600 εκτιμάται ότι φέτος θα σημειώσουν άνοδο 9,2%, έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για ενίσχυση της κερδοφορίας της τάξης του 9,9%.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε ενισχυμένος 0,21%, στις 6.474,90 μονάδες, στη Φραγκφούρτη ο DAX στις 7.827,19 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,25% και στο Παρίσι ο CAC 40 με κέρδη 0,44%, στις 5.709,42 μονάδες.

Να σημειωθεί ότι τα κέρδη των εταιρειών του ενεργειακού και τεχνολογικού κλάδου του δείκτη S&P 500 έχουν καταγράψει άνοδο μεγαλύτερη του 20% αυτή τη χρονιά.

Εκτός από τις μετοχές του χρηματοπιστωτικού τομέα, οι οποίες έχουν χάσει 16% από την αρχή του έτους, τα κέρδη των εταιρειών του δείκτη S&P 500, που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα, έχουν ενισχυθεί φέτος κατά 7,3%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 4,9%. Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei κέρδισε 0,12%, στις 16.249,63 μονάδες.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα