Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1985 βυθίστηκε η στερλίνα

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 14:48
UPD:14:58
REUTERS/Dado Ruvic

Η στερλίνα υποχώρησε έναντι του δολαρίου σε επίπεδα που είχε να συναντήσει εδώ και περισσότερο από τρεις δεκαετίες, καθώς το σοκ που προκαλεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού σε οικονομία και αγορές δεν αφήνει παρά ελάχιστα νομίσματα αλώβητα, αλλά και σε μία ένδειξη ότι οι επενδυτές αμφισβητούν- όπως και μεγάλο μέρος της κοινωνίας- την απάντηση της βρετανικής κυβέρνησης στην υγειονομική κρίση. 

Η βρετανική κυβέρνηση επιμένει να αποφεύγει μέτρα όπως το κλείσιμο σχολείων, εμπορικών καταστημάτων κτλ, που έχουν λάβει οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Και δέχεται οξύτατη κριτική για τη στάση της αυτή, αφού τα κρούσματα στη χώρα έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες. 

Παράλληλα την πίεση στη στερλίνα όπως και σε άλλα νομίσματα εντείνει η στροφή των επενδυτών στο αμερικανικό δολάριο. Υπό τις συνθήκες αυτές το βρετανικό νόμισμα υποχώρησε έως και 1,9% στα 1,1828 δολάρια, με την ισοτιμία του πιο αδύναμη και από τα επίπεδα στα οποία είχε βρεθεί μετά το δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit. Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα από το 1985 όταν οι πλούσιες οικονομίες υπέγραψαν τη Συμφωνία Plaza. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα