Δεύτερη ημέρα ανόδου για τον χαλκό

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2007 08:02

ΑΝΟΔΙΚΑ για δεύτερη ημέρα κινήθηκε ο χαλκός στην Ασία, καθώς απεργία στο Περού, τη τρίτη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής του βιομηχανικού μετάλλου στον κόσμο, τόνωσε τις ανησυχίες για τα προβλήματα στην παραγωγή.

Οι εργαζόμενοι κατέβηκαν στη δεύτερη εθνική απεργία σε έξι μήνες στις 5 Νοεμβρίου, μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους για τις συντάξεις. Η κυβέρνηση του Περού θα κηρύξει την απεργία αυτήν παράνομη, αναγκάζοντας τους μεταλλωρύχους να επιστρέψουν στις εργασίες τους ή να χάσουν τη δουλειά τους, δήλωσε χθες η υπουργός Εργασίας της χώρας, Susana Pinilla.

Ο χαλκός για παράδοση Ιανουαρίου σημείωσε άνοδο έως 0,6%, φθάνοντας στα 63.850 γιουάν (8.578 δολ.) ο τόνος και διαπραγματεύθηκε στα 63.700 γιουάν ο τόνος στις 10:14 π.μ. στη Σαγκάη, τοπική ώρα. Τα συμβόλαια έκλεισαν κατά 1,2% υψηλότερα χθες.

Στο London Metal Exchange (LME), ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες σημείωσε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στα 7.515 δολ. ο τόνος, την ίδια ώρα, μετά την χθεσινή του αναρρίχηση έως 1,5%.

Ο χαλκός για παράδοση Δεκεμβρίου στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), σημείωσαν άνοδο 0,6%, φθάνοντας στα 3,3615 δολ. η λίμπρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα