Nasdaq: Κοντά στην εξαγορά του Philadelphia Stock Exchange

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2007 08:19

ΚΟΝΤΑ σε συμφωνία για την εξαγορά του Philadelphia Stock Exchange των ΗΠΑ, αντί ποσού 650 εκατ. δολ., για να εισέλθει στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά των εταιρικών ομολόγων, βρίσκεται το Nasdaq Stock Market Inc., το Χρηματιστήριο όλων των ηλεκτρονικών συναλλαγών που διαχειρίζεται τις περισσότερες μετοχές στις ΗΠΑ.

Η εμπορική συναλλαγή θα ανακοινωθεί το συντομότερο σήμερα, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, αλλά προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επειδή οι διαπραγματεύσεις είναι εμπιστευτικές.

Η εκπρόσωπος του Χρηματιστηρίου της Φιλαδέλφειας, Barbara Sorid και του Nasdaq, Silvia Davi, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Χθες οι μετοχές του Nasdaq σημείωσαν άνοδο 1,06 δολ., ποσοστό 2,2%, φθάνοντας στα 48,81 δολ. η μία κατά τη διαπραγμάτευσή τους στη Ν. Υόρκη, τα υψηλότερα επίπεδα από το ντεμπούτο τους το 2002. Ο FTSE/Mondo Visione Exchanges Index, που περιλαμβάνει τις μετοχές 20 Χρηματιστηρίων από ολόκληρο τον κόσμο, έχει σημειώσει φέτος άνοδο 68%.

Τα Χρηματιστήρια, έχουν ολοκληρώσει φέτος εξαγορές και συνεργασίες ύψους 39 δισ. δολ, καθώς επιδιώκουν να καλύψουν τη ζήτηση των επενδυτών για διαπραγμάτευση μετοχών και παραγώγων σε ένα μέρος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα