ING: Ανοδος κερδών κατά 47% στο γ’ τρίμηνο

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2007 09:33

ΑΥΞΗΣΗ της τάξης του 47% εμφάνισαν τα κέρδη της ING Groep στο τρίτο τρίμηνο του έτους, ενισχυμένα από τα έκτακτα κέρδη που απέφερε η πώληση βελγικών μονάδων της καθώς και μετοχών της ABN Amro.

Τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης χρηματοοικονομικής εταιρείας στην Ολλανδία, ανήλθαν σε 2,31 δισ. ευρώ ή 1,08 ευρώ ανά μετοχή, από 1,57 δισ. ευρώ ή 0,73 ευρώ ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, και έναντι προβλέψεων των αναλυτών για 2,23 δισ. ευρώ.

Στην κερδοφορία της εταιρείας ώθηση έδωσε η πώληση της χρηματιστηριακής και της μονάδας ασφάλισης εργαζομένων που λειτουργούσε στο Βέλγιο, η οποία της απέφερε περί τα 418 εκατ. ευρώ, καθώς και η πώληση μετοχών της ABN, αξίας 455 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η ING δαπάνησε φέτος το ποσό των περίπου τεσσάρων δισ. ευρώ για την απόκτηση χρηματοοικονομικών εταιρειών στην Τουρκία και την Λατινική Αμερική.

Σημειώνεται ότι η ολλανδική εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 50 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, συμφώνησε την Τρίτη να εξαγοράσει την αμερικανική online χρηματιστηριακή ShareBuilder, έναντι 220 εκατ. δολαρίων, προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία της στις ηλεκτρονικές τραπεζικές λειτουργίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα