Χρηματιστήρια: Ευρώπη και Χ.Α. ξανά στην «εντατική»

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 10:59
UPD:11:06
STAFF

Οι «ενέσεις» πολλών τρισ. δολαρίων από κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν την κατρακύλα των διεθνών αγορών, με τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων να καταποντίζονται. Με απώλειες σχεδόν 3% άνοιξε και το Χρηματιστήριο Αθηνών και τον γενικό δείκτη να απομακρύνεται ακόμη περισσότερο από το όριο των 500 μονάδων, αν και στη συνέχεια κατάφερε να μαζέψει, περιορίζοντας την πτώση κοντά στο 2%.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρούσε πάνω από 2,5%, έχοντας ως μεγαλύτερο βαρίδι τις μετοχές του αεροπορικού και ταξιδιωτικού κλάδου. Αναλυτές της JPMorgan εκτιμούν ότι το πλήγμα που έχει δεχθεί ο αεροπορικός κλάδος -με τους 116 εισηγμένους αερομεταφορείς ανά τον κόσμο να έχουν απωλέσει κεφαλαιοποίηση 157 δισ. δολαρίων μέσα σε δύο μήνες- θα επηρεάσει και την ευρωπαϊκή βιομηχανία αεροσκαφών, εκτιμήσεις που οδήγησαν σε βουτιά 15% των μετοχών για εταιρείες του κλάδου όπως η MTU Aero Engines.

Στο κόκκκινο τα ταμπλό των περισσοτέρων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τον DAX της Φραγκφούρτης να εμφανίζει απώλειες πάνω από 3%. Αντίστοιχη η εικόνα και στο Λονδίνο, ενώ στο Παρίσι o CAC-40 έχανε σχεδόν 2.5%. Πτώση 1,40% για το χρηματιστήριο του Μιλάνου.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα