Βολές από ΣΕΛΠΕ κατά ΣΕΣΜE

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2007 10:20

ΒΟΛΕΣ κατά του οργανωμένου λιανεμπορίου των μεγάλων επιχειρήσεων τροφίμων (σούπερ μάρκετ), ξεκαθαρίζοντας ότι δεν προτίθεται να εμπλακεί στις διεργασίες για τη σύσταση μελλοντικού Συνδέσμου εκπροσώπησής των, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ Θεόδωρος Κ. Βάρδας.

Με αφορμή δημοσιεύματα για διεργασίες σχετικά με τη δημιουργία φορέα μεγάλων επιχειρήσεων τροφίμων (πρώην ΣΕΣΜΕ), σε σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου τονίζεται ότι, «ο ΣΕΛΠΕ δέχεται ως μέλη μόνο μεγάλες επιχειρήσεις όλων των κλάδων του οργανωμένου λιανικού εμπορίου και των επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες προς αυτές και οι οποίες αποδέχονται τον ελεύθερο, διαρκή και ανόθευτο ανταγωνισμό, την ελευθερία της αγοράς, τις νομότυπες διαδικασίες στο επιχειρείν, το σεβασμό στην προστασία του καταναλωτή, τις υγιείς και εποικοδομητικές σχέσεις με τους εργαζόμενους και δεν συμμετέχουν σε καρτέλ ή τακτικές εναρμονισμένων πρακτικών».

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται επίσης ότι, η αποδοχή νέων μελών είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης διαδικασίας που αφορά υποβολή μεμονωμένης αίτησης εγγραφής της υποψήφιας επιχείρησης, η οποία εγκρίνεται από τη γενική συνέλευση με αντίστοιχη υποβολή πρότασης από το δ.σ. του Συνδέσμου. Κατά συνέπεια, τα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα περί συζητήσεων με, περισσότερες της μιας, επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων (ΕΛΟΜΑΣ) για πιθανή συμμετοχή τους ως ομάδας στον ΣΕΛΠΕ είναι αβάσιμα.

Ο ΣΕΛΠΕ, επισημαίνεται, αγωνίζεται για τη θεσμοθετημένη και σε ισότιμη βάση συστράτευση όλων των εργοδοτικών-συνδικαλιστικών φορέων των μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας, μέσω της δημιουργίας μιας τριτοβάθμιας οργάνωσης μεγάλων επιχειρήσεων, κατά το αντίστοιχο πρότυπο των τριτοβάθμιων Ομοσπονδιών των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων (ΕΣΕΕ) και των επαγγελματοβιοτεχνών (ΓΣΕΒΕΕ).

Τέλος, όπως υπογραμμίζεται, η ισχύουσα εκπροσώπηση όλων των μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας από μια μόνο πρωτοβάθμια οργάνωση, αποτελεί αναπτυξιακό αναχρονισμό ο οποίος παρέχει στην κυβέρνηση ελλιπή ενημέρωση, προωθεί ένα ξεπερασμένο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης το οποίο στηρίζει και στηρίζεται στο χαμηλό κόστος εργασίας, συντελώντας έτσι στον αποπροσανατολισμό της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα