ΕΕΤΤ: Πρόστιμο 100.000 € στην Hellas On Line

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2007 12:21

Την επιβολή προστίμου ύψους 100.000 ευρώ στην εταιρεία Hellas On Line αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΕΕΤΤ, το πρόστιμο επεβλήθη «για παράβαση του Νόμου 703/1977 “περί ελέγχου μονοπωλίων και ολιγοπωλίων και προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού” και ειδικότερα, για εκπρόθεσμη γνωστοποίηση στην ΕΕΤΤ της εξαγοράς του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Aττικές Τηλεπικοινωνίες, παρότι η εταιρεία ήδη γνώριζε την εκ του νόμου υποχρέωσή της».

Η Hellas On Line, προστίθεται στην ανακοίνωση, «είχε ήδη υπογράψει από τον Απρίλιο του 2007 σχετικό συμβολαιογραφικό προσύμφωνο αγοραπωλησίας μετοχών της εταιρείας Αττικές Τηλεπικοινωνίες. Ωστόσο, προέβη στη γνωστοποίηση της εν λόγω εξαγοράς στην ΕΕΤΤ μόλις στις 19 Σεπτεμβρίου 2007, και μόνο αφού η ΕΕΤΤ αναγκάστηκε να διεξάγει αυτεπαγγέλτως δυο ακροάσεις με την εν λόγω εταιρεία για το συγκεκριμένο ζήτημα, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η εταιρεία διαφήμιζε με κάθε τρόπο την “ολοκλήρωση” της εν λόγω εξαγοράς και προ του Απριλίου 2007».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα