Dixons: Κλείνει 531 καταστήματα στη Βρετανία

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 14:57
UPD:15:05
REUTERS/TOBY MELVILLE

«Λουκέτο» σε 531 καταστήματα κινητής τηλεφωνίας στη Βρετανία σχεδιάζει ο όμιλος Dixons Carphone, με την απώλεια σχεδόν 2.900 θέσεων εργασίας. Η απόφαση της Dixons –στην οποία ανήκει η αλυσίδα καταστημάτων με ηλεκτρονικά είδη Kωτσόβολος- συνιστά ακόμη ένα πλήγμα για τον βρετανικό κλάδο λιανικής και την ευρύτερη οικονομία.

Η Dixons επικαλέσθηκε τις αλλαγές στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, με τους καταναλωτές να αναβαθμίζουν λιγότερο συχνά τις συσκευές  τους, ενώ ανέφερε ότι το κλείσιμο καταστημάτων δεν έχει σχέση με τον κορωνοϊό.

Μετά το κλείσιμο των καταστημάτων τον Απρίλιο, η Dixons θα εστιάσει στην πώληση συσκευών κινητής τηλεφωνίας μέσω των shop-in-shops Carphone Warhouse σε 305 καταστήματα Currys PCWorld αλλά και μέσω Διαδικτύου.

 Ο όμιλος Dixons δημιουργήθηκε μέσω της συγχώνευσης το 2014, της Dixons και της αλυσίδας καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας Carphone Warehouse. Προς το παρόν δεν έχει αναθεωρήσει τις οικονομικές προβλέψεις για φέτος, αν και προετοιμάζεται για οικονομικό αντίκτυπο λόγω του κορωνοϊού.

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα