Γαλλία: 345 δισ. ευρώ για τη στήριξη των επιχειρήσεων

Προβλέψεις για ύφεση φέτος
Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 14:53
UPD:15:00
REUTERS/Benoit Tessier

Συμπληρωματικό προϋπολογισμό, που περιλαμβάνει δαπάνες 45 δισ. ευρώ(50 δισ. δολάρια) για τη στήριξη των επιχειρήσεων, συν δανειακές εγγυήσεις 300 δισ. ευρώ θα παρουσιάσει σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, με την κυβέρνηση του Παρισιού να θυσιάζει τη δημοσιονομική πειθαρχία στη μάχη για τη στήριξη της οικονομίας μπροστά στην απειλή ύφεσης λόγω κορωνοϊού.

Το ποσό των 45 δισ. ευρώ αφορά τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αναγκάζονται να βάλουν προσωρινό «λουκέτο», αλλά και εργαζομένων που πλήττονται λόγω των περιοριστικών μέτρων, όπως διευκρίνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, μία ημέρα μετά τη δραματική δήλωση του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ότι «είμαστε σε πόλεμο», κατά του Covid-19, με τη δέσμευση για «απεριόριστη» κρατική βοήθεια προς τις επιχειρήσεις.

«Πρέπει να κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις», δήλωσε ο κ. Λεμέρ σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο RTL. «Δεν θέλουμε χρεοκοπίες», πρόσθεσε. Παρά τα μέτρα στήριξης, ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ αναμένει συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας κατά 1% το 2020. Εξαιτίας των εκτακτων δαπανών, το χρέος της Γαλλίας θα ανέλθει στο 100% του ΑΕΠ.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα