Στα 860 ευρώ αυξάνεται ο βασικός μισθός του Ανθυπολοχαγού

Κατατέθηκε η διάταξη για το μισθολόγιο των αξιωματικών
Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2007 13:13

Διάταξη στο σχέδιο νόμου «Αύξηση συντάξεων του Δημοσίου από το έτος 2007 και άλλες διατάξεις» κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Με τη διάταξη αναμορφώνεται από 1-1-2008 το μισθολόγιο των μόνιμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος.

Συγκεκριμένα, ο βασικός μισθός του Ανθυπολοχαγού, ο οποίος αποτελεί τη βάση για τη διαμόρφωση των μισθών όλων των βαθμών των στελεχών αυτών, αυξάνεται από 795 σε 860 ευρώ.

Επίσης, από 1-1-2008 αυξάνονται κατά 8,2% τα επιδόματα κινδύνου. Η διάταξη υπογράφεται από τους συναρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο, Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, Εθνικής ¶μυνας κ. Ευάγγελο Μειμαράκη και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργο Βουλγαράκη.

Ακολουθεί το κείμενο της διάταξης:

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέδιο νόμου «Αύξηση συντάξεων του Δημοσίου από το έτος 2007 και άλλες διατάξεις»

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Προκειμένου να δοθούν επιπλέον κίνητρα ώστε να αυξηθεί η παραγωγικότητα και αποδοτικότητα των Μόνιμων Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος και λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων και της φύσης της εργασίας των, προτείνεται, από 1.1.2008, η αναμόρφωση του μισθολογίου των ανωτέρω, αυξάνοντας το βασικό μισθό του Ανθυπολοχαγού, ο οποίος αποτελεί τη βάση για τη διαμόρφωση των βασικών μισθών όλων των βαθμών της ιεραρχίας του ως άνω προσωπικού, από 795 ευρώ που είναι σήμερα, σε 860 ευρώ.

Για τους ίδιους λόγους τα επιδόματα κινδύνου (πτητικό, πτώσεως αλεξιπτωτιστών, καταδυτικό, υποβρυχίων καταστροφέων, δυτών, εκκαθάρισης ναρκοπεδίων, Ε.Κ.Α.Μ., Μ.Α.Τ., ανιχνευτών, εξουδετερωτών βομβών και εκρηκτικών μηχανισμών, συνοδών σκύλων που χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών), αυξάνονται από 1.1.2008 κατά 8,2%».

¶ρθρο …..

1. Ο μηνιαίος βασικός μισθός του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων, που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 50 παρ.3 του ν.3205/2003, όπως ισχύει, ορίζεται από 1 Ιανουαρίου 2008, σε οχτακόσια εξήντα ευρώ (860 €).

2. Προστίθεται νέο εδάφιο στην παράγραφο 2 του άρθρου 3 του ν.2448/1996 (ΦΕΚ Α 279) όπως ισχύει, ως εξής:

«Τα επιδόματα κινδύνου (πτητικό, πτώσεως αλεξιπτωτιστών, καταδυτικό, υποβρυχίων καταστροφέων, δυτών, εκκαθάρισης ναρκοπεδίων, Ε.Κ.Α.Μ., Μ.Α.Τ., ανιχνευτών, εξουδετερωτών βομβών και εκρηκτικών μηχανισμών, συνοδών σκύλων που χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών) αυξάνονται από 1.1.2008 κατά 8,2%».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα