Ε.Ε.: Διαψεύδει ότι έδωσε το «πράσινο φως» για κατασκευή πυρηνικού σταθμού στη Βουλγαρία

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2007 16:00
UPD:16:04

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διέψευσε ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής έχουν εγκρίνει τη συμφωνία της Βουλγαρίας με τη ρωσική "Atomstroyexport" για κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε, όπως μετέδωσαν την Τρίτη βουλγαρικά ΜΜΕ, επικαλούμενα σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (NEK).

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Ενέργεια, ¶ντρις Πίμπαλγκς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμα καμία απόφαση σχετικά με το αίτημα της ΝΕΚ για έγκριση της συμφωνίας κατασκευής του Μπέλενε, η οποία υπεγράφη πριν από ένα χρόνο.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμα τέτοια απόφαση. Η διαδικασία κατάρτισης της απόφασης είναι χρονοβόρα. Εμείς συνεργαζόμαστε καλά με τους Βούλγαρους εκπροσώπους, οι οποίοι επιθυμούν ο σταθμός να κατασκευαστεί αλλά δεν έχουμε καταλήξει ακόμα σε απόφαση», αναφέρει ο Ευρωπαίος εκπρόσωπος ως απάντηση σε χθεσινό δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων ΒΤΑ, το οποίο μετέδωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «έδωσε το πράσινο φως» για την υλοποίηση της κατασκευής του σταθμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα